Ώρα για γλυκάκι: Σεμιφρέντο με φρέσκα κεράσια και παστέλι!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Ώρα για γλυκάκι: Σεμιφρέντο με φρέσκα κεράσια και παστέλι!

Δροσερό γλύκισμα με φρέσκα κεράσια και τραγανό παστέλι, που θα προσφέρετε ως επιδόρπιο μετά από ένα γιορτινό καλοκαιρινό τραπέζι.

Μερίδες:για 1 μακρόστενη φόρμα κέικ Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Γεμιστές πιπεριές: Η top καλοκαιρινή συνταγή!

Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4-5 ώρες

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
3 ασπράδια αβγών
150γρ. ζάχαρη
50γρ. μέλι
50ml νερό
600ml κρέμα γάλακτος
150γρ. μαρμελάδα κεράσι του εμπορίου ή δική σας
250γρ. κεράσια
4 κουτ. σούπας ρούμι μαύρο ή κονιάκ
100γρ. παστέλι ψιλοκομμένο

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με μανιτάρια!

Διαδικασία
Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Κρατάτε μερικά στην άκρη για το σερβίρισμα και βάζετε τα υπόλοιπα σε ένα μπολ, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και 2 κουτ. σούπας ρούμι ή κονιάκ, ανακατεύετε και αφήνετε να μαριναριστούν.

Βάζετε τη ζάχαρη με το μέλι και το νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθούν τα υλικά και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι, βράζετε για 2 λεπτά επιπλέον.

Στο μεταξύ, χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ στη μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Όταν η μαρέγκα σχηματίζει κορυφές και έχουν περάσει τα 2 λεπτά από το σημείο βρασμού του σιροπιού, το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε με συνεχή ροή κορδονιού στη μαρέγκα, όσο το μίξερ βρίσκεται σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη (τουλάχιστον), μέχρι η μαρέγκα να κρυώσει και να σφίξει σαν σαντιγί.

Δείτε ακόμη: H συνταγή της ημέρας: Κέικ φυσαρμόνικα με ψητές ντομάτες, κρεμμύδι και ανθότυρο!

Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε άλλο μπολ και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Το τελευταίο λεπτό του χτυπήματος προσθέτετε το υπόλοιπο ρούμι ή κονιάκ.

Ρίχνετε τη σαντιγί στη μαρέγκα, προσθέτετε τη μαρμελάδα κεράσι, σχεδόν όλο το παστέλι (κρατάτε λίγο για το σερβίρισμα) και τα κεράσια, ανακατεύοντας καλά το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με ένα κομμάτι σελοφάν και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το σεμιφρέντο σε μακρόστενη πιατέλα, αφαιρείτε το σελοφάν και διακοσμείτε το γλυκό με μερικά κομμάτια παστέλι και τα κεράσια που κρατήσατε. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή