Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας: Η πιο νόστιμη συνταγή για τα κρύα του χειμώνα!

Είναι τέλεια!

Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας: Η πιο νόστιμη συνταγή για τα κρύα του χειμώνα!
Γρήγορη και πεντανόστιμη. Διαβάστε παρακάτω...
Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
1 πράσο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150ml λευκό κρασί
300ml κρέμα γάλακτος
200γρ. βούτυρο
20γρ. λάδι τρούφας
800γρ. ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
½ μάτσο θυμάρι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ρίχνετε σε φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα του βούτυρου και σοτάρετε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και τον ζωμό που θα πρέπει να τα καλύπτει. Τα βάζετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις δείτε πως μαλακώνει η πατάτα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιείτε τα λαχανικά χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ επί τόπου στην κατσαρόλα ή μπλέντερ. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε. Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω το θυμάρι και το λάδι τρούφας.