Ψητά μήλα με κρέμα μπουγάτσας και παστέλι! Η πεντανόστιμη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Το πιο λαχταριστό γλυκό χωρίς ενοχές!

Ψητά μήλα με κρέμα μπουγάτσας και παστέλι! Η πεντανόστιμη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Φτιάξτε εύκολα το πιο λαχταριστό γλυκό με λίγες θερμίδες και αγνά υλικά!

Ένα διαφορετικό γλυκό με κρέμα μπουγάτσας, που θα εντυπωσιάσει σε κάθε επίσημο τραπέζι.Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Φτιάξε την πιο εύκολη και λαχταριστή μπουγάτσα!

Υλικα:
5 μεγάλα μήλα κόκκινα, περίπου στο ίδιο μέγεθος
1 ποτήρι νερό
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 ξυλάκια κανέλα
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κλαράκι τσάι του βουνού
150γρ. παστέλι σε κομμάτια

Δείτε ακόμη : Αυτή είναι η ιδανική σούπα για το κρύο με απλά υλικά!

Για την κρέμα μπουγάτσας
1 λίτρο γάλα
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250γρ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
2 βανίλιες

Δείτε ακόμη : Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Το ζητήσατε και το μοιράζομαι μαζί σας! Η συνταγή μου για το απόλυτο σουφλέ χωρίς μπεσαμέλ!»

Διαδικασία:
Τα μήλα ή τα καθαρίζετε από τη φλούδα ή την αφήνετε και με το ειδικό εργαλείο-κύλινδρο αφαιρείτε τα κουκούτσια και λίγη από την ψίχα τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για την κρέμα μπουγάτσας: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς.

Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνετε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Την αφήνετε να κρυώσει αρκετά και τη μεταφέρετε σε ένα κορνέ.

Σε πέντε πιατάκια σερβιρίσματος βάζετε από 1 κουτ. σούπας κρέμα μπουγάτσας σαν βάση, ακουμπάτε επάνω τα μήλα και τα γεμίζετε με κρέμα, εναλλάσσοντας ανά διαστήματα με κομμάτια από παστέλι. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή : olivemagazine.gr