Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες κανταΐφι με σάλτσα σαγανάκι!

Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες κανταΐφι με σάλτσα σαγανάκι!

Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες κανταΐφι με σάλτσα σαγανάκι!

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι κλασικός μεζές, που κάνει εξαιρετική παρέα με ούζο. Σε αυτή τη συνταγή, φτιάχνουμε μια λίγο διαφορετική και πιο δημιουργική εκδοχή, με τραγανές γαρίδες τυλιγμένες σε κανταΐφι.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'

Αυτό είναι το πιο διαιτητικό και δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Γιάννης Παρίκος
όλες οι συνταγές του chef »
Υλικά
16 γαρίδες Νο2
200γρ. κανταΐφι
100ml ελαιόλαδο
100γρ. φέτα
100γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
80γρ. ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
50ml ούζο
3γρ. ρίγανη φρέσκια
500ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
400γρ. ντομάτα στον τρίφτη
100γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
50γρ. καρότο τριμμένο
50γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
10γρ. βασιλικό
60ml ελαιόλαδο

Διαδικασία
Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι να μαλακώσουν. προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά.

Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτετε τον βασιλικό και χτυπάτε τη σάλτσα με ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι να γίνει σαν κρέμα.

Καθαρίζετε τις γαρίδες και κρατάτε μόνο τις ουρές τους. Απλώνετε το κανταΐφι σε 16 μικρές λωρίδες στον πάγκο της κουζίνας, βρέχετε με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγετε τις γαρίδες σφιχτά.

Ζεσταίνετε το σπορέλαιο στο τηγάνι και όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 160οC τηγανίζετε τις γαρίδες , μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα και σβήνετε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα σπασμένη, τη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα μακρόστενο πιάτο στρώνετε τη σάλτσα και τοποθετείτε πάνω τις γαρίδες. Γαρνίρετε αν θέλετε με λίγα μικρά φύλλα, όπως παντζαρόφυλλα καιν σερβίρετε.

Πηγή: Olivemagazine.gr

Η συνταγή που αγαπήσαμε! Σουβλάκι γαρίδες με μαρινάδα από γλυκό κρασί και σόγια σος

Θαλασσινά σουβλάκια με γαρίδες, για όσους αναζητούν ένα εναλλακτικό μεζέ για τη μπίρα τους. Γαρνίρετε με ψημένες φέτες λάιμ.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:40 λεπτά

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Νίκη Μηταρέα
όλες οι συνταγές του chef »


Υλικά
20 γαρίδες μεγάλες
2 λάιμ κομμένα στα τέσσερα
Για τη μαρινάδα
1 κουτ. σούπας σουσάμι
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας γλυκό κρασί μοσχάτο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος τους, κρατώντας μόνο τα κεφάλια και τις ουρές.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες.

Κορμός παγωτού με maltesers!

Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 40 λεπτά.

Μετά περνάτε πέντε γαρίδες σε μεταλλικά σουβλάκια και ψήνετε στα κάρβουνα σε μεσαία φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ψήνετε και τα λάιμ στη σχάρα και γαρνίρετε με αυτά τις γαρίδες.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey