Συνταγή της ημέρας: Ριζότο με μανιτάρια σε φωλιές παρμεζάνας!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Συνταγή της ημέρας: Ριζότο με μανιτάρια σε φωλιές παρμεζάνας!

Η συνταγή της ημέρας θα σας ξετρελάνει! Πρόκειται για ένα ριζότο με μανιτάρια μέσα σε φωλιές παρμεζάνας!

Είστε έτοιμες να ξεκινήσετε την προετοιμασία; Συνταγή: Παραδοσιακή κρεατόπιτα από την Κεφαλλονιά! Ότι καλύτερο!

Υλικά
350γρ. ρύζι αρμπόριο
30γρ. βασιλομανίταρα αφυδατωμένα (πορτσίνι)
παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο (2 κουτ. σούπας περίπου για κάθε «φωλιά»)
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο ή ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (από κύβο ή βρασμένο κοτόπουλο)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Διαδικασία
Για τις «φωλιές» παρμεζάνας: Πάνω σε λαδόκολλα ή λαδωμένο ταψί, ρίχνετε τριμμένη παρμεζάνα σε πολύ λεπτή στρώση, σχηματίζοντας δίσκους με διάμετρο 15εκ. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC και ψήνετε για 6-7 λεπτά, μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Σηκώνετε τους δίσκους προσεκτικά με σπάτουλα και τους μεταφέρετε σε μπολάκια μίας χρήσης από αλουμινόχαρτο. Όσο το τυρί είναι ακόμα ζεστό και αρκετά εύπλαστο, δίνετε στους δίσκους το σχήμα του μπολ. Όταν κρυώσουν, βγάζετε τις φωλιές από τις φόρμες τους.

Για το ριζότο: Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά. Τα σουρώνετε και προσθέτετε το νερό στο ζωμό κοτόπουλου.

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά. Τέλος, ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε κι αυτό σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο το ζωμό, μέχρι να χυλώσει το ρύζι. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μεταφέρετε το ριζότο μέσα στις «φωλιές» παρμεζάνας και σερβίρετε αμέσως. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: olivemagazine.gr

Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες κανταΐφι με σάλτσα σαγανάκι!

Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες κανταΐφι με σάλτσα σαγανάκι!

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι κλασικός μεζές, που κάνει εξαιρετική παρέα με ούζο. Σε αυτή τη συνταγή, φτιάχνουμε μια λίγο διαφορετική και πιο δημιουργική εκδοχή, με τραγανές γαρίδες τυλιγμένες σε κανταΐφι.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Γιάννης Παρίκος
όλες οι συνταγές του chef »
Υλικά
16 γαρίδες Νο2
200γρ. κανταΐφι
100ml ελαιόλαδο
100γρ. φέτα
100γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
80γρ. ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
50ml ούζο
3γρ. ρίγανη φρέσκια
500ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
400γρ. ντομάτα στον τρίφτη
100γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
50γρ. καρότο τριμμένο
50γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
10γρ. βασιλικό
60ml ελαιόλαδο

Διαδικασία
Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι να μαλακώσουν. προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά.

Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτετε τον βασιλικό και χτυπάτε τη σάλτσα με ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι να γίνει σαν κρέμα.

Καθαρίζετε τις γαρίδες και κρατάτε μόνο τις ουρές τους. Απλώνετε το κανταΐφι σε 16 μικρές λωρίδες στον πάγκο της κουζίνας, βρέχετε με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγετε τις γαρίδες σφιχτά.

Ζεσταίνετε το σπορέλαιο στο τηγάνι και όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 160οC τηγανίζετε τις γαρίδες , μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα και σβήνετε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα σπασμένη, τη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα μακρόστενο πιάτο στρώνετε τη σάλτσα και τοποθετείτε πάνω τις γαρίδες. Γαρνίρετε αν θέλετε με λίγα μικρά φύλλα, όπως παντζαρόφυλλα καιν σερβίρετε.

Πηγή: Olivemagazine.gr