Κόλαση: Μακαρονάδα φούρνου με λιωμένα τυριά και κιμά...

Γρήγορη και εύκολη συνταγή!

Κόλαση: Μακαρονάδα φούρνου με λιωμένα τυριά και κιμά...

Μακαρονάδα φούρνου με λιωμένα τυριά και κιμά! Μια συνταγή κόλαση βρήκε και σας παρουσιάζει το Youweekly.gr τώρα που ο καιρός σιγά σιγά έχει αρχίσει να κρυώνει...

Φίλοι και φίλες λάτρεις των ζυμαρικών, η μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τυριά είναι το όνειρο σας παραδομένο στο πιάτο σας!

Για την μακαρονάδα φούρνου θα χρειαστείτε:

Κεφτεδάκια με κρέμα φέτας και γραβιέρα! Η συνταγή της «τεμπέλας» που θα σε σώσει!

1 πακέτο ‏μακαρόνια της επιλογής σας (προτείνουμε ριγκατόνι)
1 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
1 ‏μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
‏κόκκινο πιπέρι
450 γρ. ‏μοσχαρίσιος κιμάς
2 κ.σ. ‏πελτές ντομάτας
1 κ.σ. ‏ρίγανη
800 γρ. ‏ντοματοπολτός
1 1/2 φλ. ‏τυρί ρικότα
2 κ.σ. ‏βασιλικός
1/2 φλ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
2 φλ. ‏τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente, να κάθονται δηλαδή στο δόντι. Στραγγίζετε.

Βάζετε λίγο βούτυρο στη κατσαρόλα που έβρασαν και μεταφέρετε εκεί τα μακαρόνια. Ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε εκεί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.

Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα.

Έπειτα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας με την ρίγανη και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ώστε να σοταριστεί καλά ο πελτές.

Προσθέστε τον ντοματοπολτό και αλατοπιπερώστε ξανά. Αφήστε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό , κατεβάστε την φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και να δέσουν οι γεύσεις για 15-20 λεπτά.

Αποσύρετε από την φωτιά και ανακατέψτε τον βασιλικό. Προσθέστε στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια τον κιμά και το τυρί ρικότα. Ανακατέψτε ώστε να απλωθούν τα μείγματα. Σε ένα μεγάλο σκεύος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρέξ) απλώνετε τα μισά μακαρόνια με κιμά. Πασπαλίζετε πάνω τους τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.

Απλώστε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα υπόλοιπα τυριά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα τυριά. Γαρνίρετε με βασιλικό.

Ζουμερή μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοτόπουλου! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή...

Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 700 γρ. κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας
  • 3/4 κούπας φρυγανιά
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 1 αυγό (χτυπημένο)
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 5 – 6 φυλλαράκια δυόσμου (ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 3 κούπες χυμό τομάτας
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών/κοτόπουλου ή νερό
  • Αλεύρι (για το τηγάνισμα)
  • 1 κούπα Τριμμένη παρμεζάνα (για το γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι, το οποίο έχουμε προθερμάνει σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (6-7), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 6 – 7 λετπά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αυγό, το μαϊντανό, τα φύλλα δυόσμου και το αλάτι.
  3. Πλάθουμε πολύ καλά το κιμά καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, εώς ότου να σφίξει ο κιμάς.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο ενός καρυδιού και τα αλευρώνουμε.
  5. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Μετά από 30’’ ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας και το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  7. Βράζουμε ένα πακέτο σπαγγέτι ολικής ή κανονικά.
  8. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια προσωρινά από τη κατσαρόλα και προσθέτουμε το τυρί εκτός φωτιάς. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Με δυο μεγάλες κουτάλες ανακατέύουμε ανασυκώνοντας τα ζυμαρικά προς τα πάνω εως ότου όλη η σάλτσα ‘αγκαλιάσει’ τα σπαγγέτι.
  9. Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένο τυρί.