Μόνο για καλοφαγάδες: Γεμιστές πατάτες στον φούρνο με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά...

Η τοπ συνταγή της εποχής!

Μόνο για καλοφαγάδες: Γεμιστές πατάτες στον φούρνο με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά...

Γεμιστές πατάτες στον φούρνο με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά! Μια συνταγή ξεκάθαρα και μόνο για καλοφαγάδες!

Μια συνταγή για πεντανόστιμες πατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τυρί. Απολαύστε τες ως ορεκτικό ή και κυρίως γεύμα ή δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

Μόνο για μερακλήδες! Παστίτσιο με λαζάνια και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 στήθος κοτόπουλου, 400 γρ. περίπου, σε μικρά κομματάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 1/3 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα, τσένταρ ή άλλο επιλογής σας)
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε καλά τις πατάτες μαζί με τη φλούδα τους και τις βράζετε, ολόκληρες, σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και μόλις μισοκρυώσουν τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε αρκετή από την ψίχα τους, φροντίζοντας να μείνει ακέραιη η φλούδα.
Βάζετε τη ψίχα σε μεγάλο μπολ και με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ πατάτε καλά τις πατάτες και τις αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κομματάκια κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρώμα.
Σε κατσαρολίτσα, βάζετε το βούτυρο με το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί και λιώσει καλά το βούτυρο. Ρίχνετε στο μπολ με τις πολτοποιημένες πατάτες το 1/2 τυρί, το μείγμα γάλακτος και το μείγμα κοτόπουλου , αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα, τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, λίγες πράσινες ροδελίτσες από τα κρεμμυδάκια και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

www.sintayes.gr

Δεν θα την αφήνετε από τα χέρια σας! Μακαρονάδα με τυριά και μπέικον στην φόρμα!

Αυτή τη μακαρονάδα με τυριά και μπέικον στην φόρμα θα την λατρέψετε τόσο, που δεν θα την αφήνετε από τα χέρια σας!

Τα μακαρόνια πάντοτε αποτελούσαν και αποτελούν, το αγαπημένο φαγητό πολλών ανθρώπων. Πόσο μάλλον όταν μαγειρεύονται σε φόρμα, με τυριά, μπέικον και τριμμένη φρυγανιά. Ωστόσο, η συνταγή δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τα βήματά της.

Υλικά συνταγής για μακαρόνια σε φόρμα με τυριά, μπέικον και τριμμένη φρυγανιά


500 γραμμάρια μακαρόνια χοντρά (σ.σ. νούμερο 5)
1 Ζωμός Λαχανικών
110 γραμμάρια βιτάμ (επτά έως οκτώ κουταλιές της σούπας)
1 κομμένο σε μικρά κομμάτια πράσο
1 φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
10 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
150 γραμμάρια χοντροτριμμένη κεφαλογραβιέρα
150 γραμμάρια πικάντικο και χοντροκομμένο κασέρι
150 γραμμάρια χοντροκομμένο μανούρι
150 γραμμάρια γλυκιά ξινομυζήθρα ή κομματιασμένη φέτα
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
250 ml γάλα φρέσκο – Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια σε φόρμα με τυριά, μπέικον και τριμμένη φρυγανιά


  1. Ρίχνετε πολύ νερό σε μια κατσαρόλα. Βάζετε λίγο χοντρό αλάτι και ζωμό λαχανικών. Βράζετε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν aldente.
    2. Μεταφέρετε τα μακαρόνια σε άδεια κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με λίγο ζεστό βούτυρο.
    3. Σοτάρετε σε τηγάνι πράσο, κρεμμυδάκι, μπέικον, βάζοντας λίγο αλάτι και βιτάμ, μέχρι να μαλακώσουν.
    4. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε τριμμένα τυριά, πιπέρι και ανακατέψτε. Στο τέλος αφήνετε το μείγμα.
    5. Ρίξτε γάλα και κορν φλάουρ σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Βάλτε αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα με μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
    6. Βάζετε μείγμα αυγών, λαχανικών και τυριών σε κατσαρόλα, με τα έτοιμα μακαρόνια και τα ανακατεύετε.
    7. Βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ και έπειτα βάλτε από πάνω τριμμένη φρυγανιά.
    β. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα.
    9. Ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
    10. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 έως 15 λεπτά.
    11. Αφαιρείται τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
    12. Το φαγητό σας είναι έτοιμο.