Μόνο για μερακλήδες! Παστίτσιο με λαζάνια και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Βήμα βήμα η διαδικασία!

Μόνο για μερακλήδες! Παστίτσιο με λαζάνια και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Έχουμε την απόλυτη συνταγή μόνο για μερακλήδες! Παστίτσιο με λαζάνια και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με την απίστευτη γεύση!

Μια παραλλαγή του παστίτσιου με λαζάνια που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

....και για γλυκάκι; Της αμαρτίας! Σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα!

Υλικά συνταγής


Λαζάνια 20 τεμ
Κιμάς 500 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ντομάτες φρέσκιες 1 κιλό ξεφλουδισμένες
Ντοματοπολτός 1 κουτάλι της σούπας
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα
Αλάτι – πιπέρι
Μπαχάρι 3 κόκους
Δάφνη 1 φύλλο
Φέτα 150 γρ
Μαϊντανός 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος

Για την μπεσαμέλ


Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
Γάλα 1 λίτρο
Αυγά 2 τεμ
Μαργαρίνη 70 γρ
Κεφαλοτύρι 150 γρ τριμμένο
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε ή τα περνάμε λίγο από το μπλέντερ. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει,προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι να βγάλουν το άρωμα τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και βάζουμε τον ντοματοπολτό, την ζάχαρη ,το φύλλο δάφνης,το μπαχάρι, ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και λίγο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά (θέλουμε να μείνει με αρκετό ζουμί). Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την δάφνη και το μπαχάρι. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε.

Για την μπεσαμέλ : Βάζουμε σε κατσαρόλα βαθιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την μαργαρίνη να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει το αλεύρι χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και αλάτι και συνεχίζουμε με το σύρμα το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας αλλά όχι πολύ.Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι,τα αυγά, πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο στενόμακρο ταψί μια ελαφριά στρώση μπεσαμέλ, καλύπτουμε την επιφάνεια με λαζάνια, από πάνω απλώνουμε μπεσαμέλ και καλύπτουμε με τον κιμά. Ξαναβάζουμε μια στρώση λαζάνια, καλύπτουμε με μπεσαμέλ και από πάνω με κιμά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Καλύπτουμε στο τέλος με μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για 30 -35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα,κόβουμε σε κομμάτια,τα βάζουμε σε πιατέλα κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Γεμιστή πίτα με τραγανό φύλλο, λιωμένα τυριά και χωριάτικο λουκάνικο!

Θα πάθετε την πλάκα σας με την συνταγή που σας παρουσιάζει σήμερα το Youweekly.gr! Γεμιστή πίτα με τραγανό φύλλο, λιωμένα τυριά και χωριάτικο λουκάνικο!

Στην Ελλάδα λατρεύουμε τις πίτες, όπως και τους συνδυασμούς για τη γέμιση τους.

Στη συγκεκριμένη συνταγή θα μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε μια πίτα με φύλλο κρούστας και με γέμιση μοτσαρέλας και λουκάνικου χωριάτικου]

Σπιτικό και πεντανόστιμο μπέργκερ με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο!

Υλικά
-6 φύλλα κρούστας
-4 μικρά λουκάνικα χωριάτικα (ή 2 μεγάλα) κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-100 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
-100 γρ. Βούτυρο
-700 γρ. Γάλα
-250 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
-Αλάτι,πιπέρι
-Μοσχοκάρυδο
-Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε φέτες και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο να μαραθεί λίγο. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά για να μην κολλήσει. Μολις αυτό γίνει μία μάζα αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. Αν δεν εχει απορροφηθεί το γάλα και δεν έχουμε διαλύσει καλά τυχόν σβώλους, δεν προσθέτουμε άλλο γάλα! Συνεχίζουμε λίγο λίγο ώσπου να τελειώσει το γάλα και θέλουμε να έχουμε το αποτέλεσμα μιας αρκετά σφιχτής μπεσαμέλ.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, την τριμμένη μοτσαρέλα και τα λουκάνικα με το κρεμμυδάκι που σωτάραμε στην αρχή. Ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο ώστε να καλύπτει όλο τον πάτο και να εξέχει γύρω γύρω. Λαδώνουμε ξανά και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο και το ίδιο κάνουμε και για το τρίτο. Προσθέτουμε τη γέμιση που φτιάξαμε με τα λουκάνικα στη μέση και απλώνουμε να γεμίσει το ταψάκι. Καλύπτουμε την πίτα μας με τα υπόλοιπα τρία φύλλα λαδώνοντάς τα πάντοτε ενδιάμεσα!

Με τα χέρια μας τυλίγουμε τις άκρες που περισσεύουν γύρω γύρω σχηματίζοντας ένα «σταφανάκι» στην πίτα, λαδώνουμε και αυτές τις άκρες πολύ καλά και με ένα μυτερό μαχαιράκι χαράσσουμε την πίτα στο σχήμα που θα την κόψουμε μετά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να πάρει χρώμα το φύλλο.