Της αμαρτίας! Σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα!

Έτοιμο σε μόλις λίγα λεπτά! Κόλαση...

Της αμαρτίας! Σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα!

Σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα! Το Youweekly.gr σας προτείνει την απόλυτη συνταγή της αμαρτίας!

Τι είναι καλύτερο από ένα γαλακτομπούρεκο; Ένα γαλακτομπούρεκο σοκολάτας! Αυτό το σιροπιαστό γλυκάκι θα σάς ενθουσιάσει με το τραγανό του φύλλο και την πλούσια «αμαρτωλή» του γέμιση.

Υλικά

7 φύλλα κρούστας
200γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο

Για την κρέμα

820ml γάλα πλήρες
170γρ. ζάχαρη
85γρ. σιμιγδάλι ψιλό
25γρ. βούτυρο 82%
45γρ. κουβερτούρα μαύρη 70%
2 κρόκους αβγών
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού κακάο σε σκόνη (σκουρόχρωμο)

Για το σιρόπι

320γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κουτ. σούπας κακάο
130ml νερό
70γρ. γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλα

Διαδικασία

Για την κρέμα: Βάζετε το γάλα στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και το κακάο και ανακατεύετε συνέχεια με σύρμα χειρός με προσοχή για να μην κολλήσει.

Μόλις το μίγμα αρχίζει να βράζει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, το ξύσμα και τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε καλά ένα ταψί. Στρώνετε στο ταψί σταυρωτά τέσσερα φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνετε ένα προς ένα. Έπειτα, αδειάζετε την κρέμα και καλύπτετε με τα φύλλα που προεξέχουν. Τα βουτυρώνετε και στρώνετε άλλα τρία φύλλα από πάνω, τα οποία βουτυρώνετε ένα προς ένα. Κόβετε όσο φύλλο προεξέχει από το ταψί και μαζεύετε προς τα μέσα το φύλλο στις άκρες του ταψιού.

Χαράζετε ελαφρώς την επιφάνεια του γαλακτομπούρεκου και ψεκάζετε με λίγο νερό. Ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε το νερό, το κακάο, τη γλυκόζη και την κανέλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τη ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο. Όταν πάρει βράση το σιρόπι, αφήνετε να κοχλάσει για 1 λεπτό ανακατεύοντας για να μη φουσκώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Όταν είναι έτοιμο το γαλακτομπούρεκο σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι.

Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες: Σοκολατόπιτα χωρίς βούτυρο και αυγά!

Σοκολατόπιτα χωρίς βούτυρο και αυγά! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες

Τι πιο ωραίο να ξυπνάς το πρωί μετά από το ξενύχτι του Σαββάτου και να τρως για πρωινό το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ. Και τι καλύτερο όταν ξέρεις ότι το συγκεκριμένο γλυκό έχει λίγες θερμίδες, αφού δεν περιέχει βούτυρο και αυγά.

Υλικά:

200 γραμμάρια αλεύρι

100 γραμμάρια κακάο

240 γραμμάρια ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

αλάτι

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μαρμελάδα!

1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ

300 ml γάλα

20 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κακάο με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι. Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό γάλα και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα στο μπολ με το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μίγμα ενώ από πάνω προθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.