Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών να ρέει! Τα μυστικά της γιαγιάς για να τις πετύχεις 100%!

θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών να ρέει! Τα μυστικά της γιαγιάς για να τις πετύχεις 100%!

Τα μυστικά της γιαγιάς για να πετύχεις 100% τις χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών να ρέει!

Μια συνταγή κόλαση στο Youweekly.gr...

Υλικά συνταγής

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. μανιτάρια μικρά ή ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
150 ml λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι και χοντροκομμένο πιπέρι (προαιρετικά κόκκινο ή πράσινο για το χρώμα)

Διαιτητικές κοτομπουκιές: Φάε το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς τύψεις!

Εκτέλεση συνταγής

1. Ρίχνετε σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά λάδι και ψήνετε τις μπριζόλες 6'-7' από κάθε πλευρά στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια. Βγάζετε τις μπριζόλες και τις φυλάτε στην άκρη.

2. Προσθέτετε στο τηγάνι την 3η κουταλιά λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε στη συνέχεια το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τέλος προσθέτετε την κρέμα, ανακατεύετε 1'-2' και αποσύρετε απ' τη φωτιά.

3. Σερβίρετε τις μπριζόλες περιχυμένες με τη σάλτσα μανιταριών, πασπαλίζοντας με χονδροκομμένο πιπέρι -αν θέλετε χρωματιστό.

Παραδοσιακή συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με πατάτες που λιώνουν στο στόμα!

Αν εσείς και η οικογένειά σας είστε λάτρεις του κρέατος, τότε αυτή η συνταγή είναι γραμμένη για εσάς.

Απλή, παραδοσιακή και πεντανόστιμη μαρινάδα, ο σωστός τρόπος ψησίματος και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο, που λιώνουν στο στόμα.

Τι θα χρειαστείτε

1 ποτήρι λευκό κρασί

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

3 πατάτες

2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Χυμό από 2 λεμόνια

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

2 χοιρινές μπριζόλες

Αλατι/ Πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο

Σε ένα σκεύος ρίξτε το κρασί, ελαιόλαδο, το σκόρδο (που το έχετε είτε κόψει μικρά κομματάκια ή το έχετε πολτοποιήσει) την ρίγανη και τον χυμό λεμόνι.

Βήμα 2ο

Αλατίστε καλά τις μπριζόλες και βάλτε τις μέσα στο μείγμα αυτό για τουλάχιστον δύο ώρες να μαριναριστούν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 3ο

Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες.

Βήμα 4ο

Μεταφέρετε τις μπριζόλες και τις πατάτες σε ένα πυρέξ μαζί με όλη την μαρινάδα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Ανοίξτε μερικές τρύπες με ένα μαχαιράκι και βάλτε το στον φούρνο για 20 λεπτά σκεπασμένο στους 220 βαθμούς.

Βήμα 5ο

Έπειτα, χαμηλώστε στους 170 και ψἠστε για άλλα 45 λεπτά ξεσκέπαστο.

Στην μέση του ψησίματος αναποδογυρίσετε τις μπριζόλες μια φορά.