Σούπα από παντζάρι! Τα μυστικά για την απόλυτη επιτυχία

Μία συνταγή που δεν έχεις ξανά δοκιμάσει!

Σούπα από παντζάρι! Τα μυστικά για την απόλυτη επιτυχία

Το Youweekly.gr σου αποκαλύπτει τα μυστικά για την απόλυτη επιτυχία της σούπας από παντζάρι, για μία συγκλονιστική συνταγή.

Μια ωραία βελούδινη σούπα από παντζάρι που ανοίγει εντυπωσιακά ένα επίσημο κάλεσμα.

Υλικά
600γρ. παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
2 πατάτες μέτριες
1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
4 ποτήρια του νερού ζωμό λαχανικών
200γρ. γιαούρτι σουρωτό, για το σερβίρισμα
4 κουτ. γλυκού εκλεκτό ξίδι βαλσαμικό, για το σερβίρισμα
αλάτι

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τα παντζάρια και τις πατάτες περίπου για 20 λεπτά. Προσοχή να μη βράσουν εντελώς αλλά να κρατάνε. Βγάζετε τα λαχανικά, τα ξεπλένετε, τα αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι και τα καθαρίζετε από τα φλούδια. Τα κόβετε σε κύβους μέσα σε ένα μπολ.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, αδειάζετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τα κομματάκια από τα παντζάρια και τις πατάτες. Τα σοτάρετε επίμονα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 5-10 λεπτά τουλάχιστον. Ρίχνετε το κύμινο και ανακατεύετε.

Σούπα από παντζάρι

Στη συνέχεια ρίχνετε τα τέσσερα ποτήρια του νερού με το ζωμό λαχανικών, αλατίζετε και αφήνετε να πάρουν βράση τα υλικά. Τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά τουλάχιστον. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι και τα περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.

Περνάτε τον πολτό από ψιλή σήτα για να φύγουν τα χοντρά κομμάτια και τον αδειάζετε σε μια πολύ καθαρή κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει βράση και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή ενός βελούδινου, πηχτούτσικου ζωμού.

6 + 1 μυστικά για να κάνεις πίτες καλύτερα κι από φούρνο! Πάρε χαρτί και γράψε...

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα, βάζοντας στη μέση κάθε πιάτου μια γενναία κουταλιά από σουρωτό γιαούρτι και στάζοντας μερικές σταγόνες βαλσαμικό ξίδι από πάνω.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, αδειάζετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τα κομματάκια από τα παντζάρια και τις πατάτες. Τα σοτάρετε επίμονα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 5-10 λεπτά τουλάχιστον. Ρίχνετε το κύμινο και ανακατεύετε.

Στη συνέχεια ρίχνετε τα τέσσερα ποτήρια του νερού με το ζωμό λαχανικών, αλατίζετε και αφήνετε να πάρουν βράση τα υλικά. Τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά τουλάχιστον. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι και τα περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.

Περνάτε τον πολτό από ψιλή σήτα για να φύγουν τα χοντρά κομμάτια και τον αδειάζετε σε μια πολύ καθαρή κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει βράση και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή ενός βελούδινου, πηχτούτσικου ζωμού.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα, βάζοντας στη μέση κάθε πιάτου μια γενναία κουταλιά από σουρωτό γιαούρτι και στάζοντας μερικές σταγόνες βαλσαμικό ξίδι από πάνω.

πηγή:olivemagazine.gr

6+1 μυστικά για κοτόσουπα του «ονείρου»! Δεν θα σου βγει ξανά «νερουλή»!

6+1 μυστικά για κοτόσουπα του «ονείρου» που όλοι θα αγαπήσουν! Δεν θα σου βγει ξανά «νερουλή» και θα την φτιάχνεις συνέχεια!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο τις κρύες μέρες του χειμώνα από ένα πιάτο αχνιστή σούπα κοτόπουλου, με αβγολέμονο ή χωρίς. Κι αν σε ταλαιπωρεί κάποια ίωση, αυτή η σούπα είναι ένα κι ένα για να νιώσεις καλύτερα. Δες λοιπόν πώς θα φτιάξεις ονειρεμένη κοτόσουπα.

1 Τα πάντα ξεκινούν από τη σωστή συνταγή. Μπορεί να έχεις μία από τη γιαγιά σου ή να ψάχνεις στο internet, σε κάθε περίπτωση πάντως απέφυγε συνταγές που γίνονται με ήδη ψημένο κοτόπουλο ή όσες απαιτούν να κοιτάς την κατσαρόλα κάθε λίγο και λιγάκι.

2 Προτίμησε να βράσεις όλο το κοτόπουλο και όχι μόνο στήθος ή μπούτια, για να πετύχεις ακόμα καλύτερη γεύση. Κι αν αναρωτιέσαι πόσα κιλά να είναι, ένα νωπό κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά είναι ό,τι πρέπει

3 Το μυστικό της καλής κοτόσουπας είναι το καλό κοτόπουλο: το ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό και ο κόκορας είναι ιδανικά γιατί έχουν μπόλικη πέτσα και κολλαγόνο που φτιάχνει τον πιο νόστιμο ζωμό αλλά και την αληθινή γεύση του παλιού, αγνού πουλερικού.

4 Στην περίπτωση της κοτόσουπας ξέχνα τη συμβουλή των διαιτολόγων να αφαιρείς την πέτσα από το κοτόπουλο. Η πέτσα του κοτόπουλου δεν είναι καθαρό λίπος, αλλά είναι και πλούσια σε κολλαγόνο που δίνει στη σούπα τη μεταξένια λιπαρότητα που ζητάει. Κι αν πια δεν σου αρέσει καθόλου η πέτσα, αφαίρεσε την μετά στο πιάτο σου!

7+1 μυστικά για φασολάδα από άλλον πλανήτη! Θα την φάνε μικροί και μεγάλοι!


5 Καλό είναι να βράσεις πρώτα μόνο του το κοτόπουλο, για να μπορέσεις να το ξαφρίσεις για όσο χρειάζεται και στη συνέχεια να προσθέσεις τα λαχανικά.

6 Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο, το βγάζεις από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και προσθέτεις το ρύζι ή αν προτιμάς φιδέ, τραχανά ή ακόμα και noodles.

7 Αν αβγοκόψεις τη σούπα, το αβγολέμονο μπαίνει στο τέλος.

olivemagazine.gr