Βέφα Αλεξιάδου: Χοιρινό στη γάστρα με κόκκινες πιπεριές, καλύτερο κι από γαλοπούλα! Δεν θα μείνει ούτε η πέτσα!

Λιώνει στο στόμα και θα πάρετε 10άρι!

Βέφα Αλεξιάδου: Χοιρινό στη γάστρα με κόκκινες πιπεριές, καλύτερο κι από γαλοπούλα! Δεν θα μείνει ούτε η πέτσα!

Χοιρινό στη γάστρα με κόκκινες πιπεριές από την Βέφα Αλεξιάδου! Δεν θα μείνει ούτε η πέτσα και θα πάρετε από όλους 10άρι, είναι καλύτερο από γαλοπούλα!

Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου μας μαγειρεύει μια νοστιμότατη Ελληνική τοπική συνταγή από την Φλώρινα: Χοιρινό με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης!!

Χοιρινό με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

5 μερίδες

Υλικά • 2/3 ή ½ κούπα ελαιόλαδο

• 1Kg κρέας χοιρινό κομμένο σε μερίδες

• 8 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε τέταρτα

• ½ κούπα κρεμμύδι ξερό τριμμένο

• 1/3 κούπα κρασί κόκκινο

• 1 ½ κούπα ντομάτα φρέσκια χυμό ή τριμμένη

• ½ κούπα μαϊντανό

• 1 κουταλιά της σούπας ξύδι

• αλάτι & πιπέρι

• λίγο νερό αν χρειαστεί

Δείτε το βίντεο:

Έχετε δει και την συνταγή της για πατατοσαλάτα

Βέφα Αλεξιάδου: Οι κρέπες της θα σε μαγέψουν! Με σπανάκι και προσούτο, αν δεν τρως γαλοπούλα σώθηκες!

Οι κρέπες της Βέφας Αλεξιάδου θα σε μαγέψουν! Με σπανάκι και προσούτο, αν δεν τρως γαλοπούλα σώθηκες αφού φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα!

Κάν΄τες φέτος και σίγουρα θα πάρεις το 10άρι από τους καλεσμένους σου...

Υλικά

12 κρέπες
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1/4 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
12 λεπτές φέτες προσούτο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
35γρ κουκουνάρι ψημένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250γρ σπανάκι
250γρ ρικότα
2 αυγά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
λίγο ρίγανη
αλάτι, πιπέρι, λάδι


Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι. Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα όποια υγρά του. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά. Χτυπάμε τη ρικότα μαζί με τα αυγά στο μίξερ, ρίχνουμε λίγο λάδι στο μείγμα, τη ρίγανη και το βασιλικό. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Γεμίζουμε τις κρέπες. Ανοίγουμε μία μία τις κρέπες, βάζουμε από μία φέτα προσούτο, καλύπτουμε με μια στρώση από το μείγμα με τη ρικότα και τις τυλίγουμε σε ρολάκια. Βάζουμε τις κρέπες σε πυρέξ τη μία δίπλα στην άλλη, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και την παρμεζάνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Σάλτσα ντομάτας

Η συνταγή που χρησιμοποιήσαμε εμείς για τη σάλτσα ντομάτας είναι αρκετά απλή αλλά ήταν πολύ νόστιμη. Σωτάρουμε κρεμμυδάκι και σκόρδο, ρίχνουμε ντομάτα στον τρίφτη και λίγο νερό, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο μπαλσάμικο ξύδι και βράζουμε.

Ζύμη για τις κρέπες

Επειδή δεν υπήρχε από την κυρία Βέφα συνταγή για τη ζύμη των κρεπών, παραθέτουμε τη δικιά μας. Χρειαζόμαστε 1 αυγό, 1,5 κουπ. αλεύρι και 2,5 κουπ. γάλα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας με το μίξερ. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι, λιώνουμε λίγο βούτυρο (για να μην κολλήσει η κρέπα) σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μια δόση από το μίγμα μας (εμείς χρησιμοποιήσαμε μια κουτάλα της σούπας για μετρητή) και περιμένουμε να ροδίσει από τη μια πλευρά. Τη γυρίζουμε (χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή στον αέρα, αν μπορούμε…) και περιμένουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε ξανά την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.

Small Tips:

Το προσούτο δεν ήταν ιδιαίτερα εμφανές στη συνταγή. Οπότε αν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο ζαμπόν για φθηνότερη επιλογή, ή ακόμα και να το παραλλείψετε εντελώς.
Εμείς βάλαμε αρκετά παραπάνω από μία κούπα σάλτσα ντομάτας και 1/4 τριμμένη παρμεζάνα. Το νόημα είναι να καλυφθούν οι κρέπες ώστε να ψηθούν καλύτερα.
Επειδή η ρικότα είναι εντελώς ανάλατο τυρί, μπορούμε να βάλουμε λίγο αλάτι ή λίγο παρμεζάνα μέσα στο μείγμα ρικότα-σπανάκι με το οποίο θα γεμίσουμε τις κρέπες. Δείτε και την συνταγή της για τριφτή βασιλόπιτα