Βέφα Αλεξιάδου: Τριφτή βασιλόπιτα με 6 υλικά! Θα γλείφουν όλοι τα πιάτα τους!

Τρίψ'τα όλα μαζί και θα κάνεις πανικό!

Βέφα Αλεξιάδου: Τριφτή βασιλόπιτα με 6 υλικά! Θα γλείφουν όλοι τα πιάτα τους!

Τριφτή βασιλόπιτα με 6 υλικά από την Βέφα Αλεξιάδου! Θα γλείφουν όλοι τα πιάτα τους και δεν θα σου μείνει ούτε η ζάχαρη άχνη!


Υλικά

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
2 κ.σ χυμό πορτοκαλιού
2 κ.σ κονιάκ
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού


Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει
Προσθέτουμε τους κρόκους,τον χυμό,το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,το αλάτι,τη σόδα,την κανέλα και το γαρίφαλο


Το προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρι
Κρατάμε λίγη ζύμη κ φτιάχνουμε τους αριθμούς της χρονιάς
Τους βάζουμε πάνω στην βασιλόπιτα και ψήνουμε στους 180 C 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Δείτε και τους κουραμπιέδες της Βέφας!

Βέφα Αλεξιάδου: Χοιρινό «λουκούμι» με δαμάσκηνα! Λιώνει στο στόμα και γίνεται στο πι και φι!

Χοιρινό «λουκούμι» με δαμάσκηνα από την Βέφα Αλεξιάδου! Λιώνει στο στόμα και γίνεται στο πι και φι, δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

Η γνωστή σε όλους μας κυρία Βέφα. Είτε είσαι οπαδός των συνταγών της, είτε όχι, δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις τη συμβολή της. Η Γενοβέφα Οδυσσέα Βούλγαρη, όπως είναι το πλήρες ονόμά της (Αλεξιάδης είναι ο άντρας της), σπούδασε χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έπειτα συνέχισε με σπουδές στο εξωτερικό στην υγιεινή των τροφών, τη διακόσμηση του τραπεζιού και στη σύγχρονη μαγειρική τέχνη.

Στα σπίτια μας όμως μπήκε ως η κυρία Βέφα, η οποία μεσουρανούσε σε εκπομπές μαγειρικής, αλλά και γρόφοντας βιβλία, την εποχή που το σπορ ακόμα δεν ήταν τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα. Έχει ταυτίσει το όνομά της, με τη μέση Ελληνίδα μαγείρισσα και οι συνταγές της γίνονται ανάρπαστες, με την παρακάτω να είναι από τις πιο δημοφιλείς:

Χοιρινό με δαμάσκηνα


Υλικά


1/3 κούπα βούτυρο
1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε ροδέλες
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ζωμό κρέατος
1/2 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
1/4 δαμάσκηνα ξερεά χωρίς κουκούτσι
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1′. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα δαμάσκηνα. Σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσουν και η σάλτσα να μείνει λίγη και σχετικά πηχτή. Ξαναρίχνουμε μέσα το κρέας για να ζεσταθεί και σερβίρουμε με πουρέ.

!Small Tips:

Εμείς επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία, ρίξαμε τα δαμάσκηνα στη σάλτσα χωρίς να βγάλουμε το κρέας. Το αποτέλεσμα ήταν μια χαρά!
Αν θέλουμε να έχουμε λίγο περισσότερη σαλτσούλα, μπορούμε πριν εξατμιστεί να τη δέσουμε ελαφρώς με νερό και αλεύρι!

Δείτε και μια άλλη, φανταστική της συνταγή: Βέφα Αλεξιάδου: Στήθος γαλοπούλας γεμιστό για τεμπέλες που «κλέβουν» εντυπώσεις! Θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση!