Θα φτιάξεις τυρόπιτα; Πρόσθεσε στην συνταγή μαγειρική σόδα και θα την φτιάχνεις κάθε ημέρα!

Το μυστικό που λίγοι γνωρίζουν!

Θα φτιάξεις τυρόπιτα; Πρόσθεσε στην συνταγή μαγειρική σόδα και θα την φτιάχνεις κάθε ημέρα!

Θα φτιάξεις σήμερα τυρόπιτα; Πρόσθετε στην συνταγή σου μαγειρική σόδα και όταν δοκιμάσεις το αποτέλεσμα θα την φτιάχνεις κάθε ημέρα.

Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Η τυρόπιτα της μαμάς με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά.

Υλικά

1 πακετο φυλλα κρουστας
250γρ βουτυρο αγελαδας λιωμενο

Μειγμα τριμμενων τυριων:
300γρ φετα η λευκο τυρι
300γρ κασερι η γκουντα
100γρ καπνιστο τυρι
100γρ κεφαλοτυρι
Πιπερι,ριγανη η λιγο δυοσμο

Μειγμα γιαουρτιου:
200γρ γιαουρτι στραγγιστο
1 κουτακι σοδα με ανθρακικο
2 αυγα
Επαλειψη πιτας
1/2 φλυτζανι εβαπορε γαλα

Στο κοτόπουλο έχετε δοκιμάσει να βάλετε μαγειρική σόδα; Είναι ακόμη μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Εκτέλεση

Λιωνουμε το βουτυρο και το μοιραζουμε σε δυο μπωλ.Το ενα το χρησιμοποιουμε για το βουτυρωμα των φυλλων και το αλλο θα το βαλουμε στο μειγμα του γιαουρτιου.

Βουτυρωνουμε ενα ταψι 35-36εκ,στρωνουμε ακτινωτα 3 φυλλα βουτυρωνοντας τα ενα ενα πεταχτα με ενα πινελο χωρις να ακουμπησουμε το πινελο πανω στο φυλλο για να παραμεινει τραγανο.Πασπαλιζουμε με μια στρωση απο το μειγμα τυριων,βαζουμε δυο φυλλα τσαλακωτα
βουτυρωνοντας τα ενα ενα,μια στρωση μειγμα τυριων,δυο φυλλα βουτυρωμενα τσακαλωτα,τα υπολοιπα τυρια,κλεινουμε προς τα μεσα τα φυλλα του πατου που εξεχουν και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα,βουτυρωνοντας ενα ενα και τοποθετωντας τα τσαλακωτα.Χαραζουμε ελαφρως την πιτα για να κοπουν λιγο μονο τα πανω φυλλα.

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε τη σοδα,το γιαουρτι,τα αυγα και το βουτυρο που κρατησαμε για το μειγμα γιαουρτιου και περιχυνουμε την πιτα μας.

Στη συνεχεια ριχνουμε απο πανω το εβαπορε και την αφηνουμε για 20′ οπωσδηποτε να φουσκωσει και να ρουφηξει το μειγμα.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.

Βαζουμε την πιτα μας να ψηθει στην τελευταια σχαρα του φουρνου για 1 ωρα περιπου.
Σημαντικο:Ελεγχουμε αν εχει ροδισει και απο κατω πριν τη βγαλουμε απ’το φουρνο.Την αφηνουμε για 10′ τουλαχιστον να σταθει και μετα την κοβουμε σε κομματια.

Αν θελουμε βαζουμε μονο 1/2 κιλο φετα η λευκο τυρι και 300γρ κασερι η γκουντα.

Πηγή: athensgamazine.gr

Το μυστικό που δεν αποκαλύπτει κανείς! Βάλτε μαγειρική σόδα στους κουραμπιέδες και το αποτέλεσμα θα σας «στείλει»!

Βάλτε μαγειρική σόδα στους κουραμπιέδες σας και το αποτέλεσμα απλά θα σας «στείλει» αδιάβαστους! Ανακαλύψτε το μυστικό που κανείς δεν αποκαλύπτει μέχρι σήμερα!

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι κοντά και γιορτές χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνονται! Έτσι, σας δίνουμε μια υπέροχη συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα με αλεύρι.

Υλικά:

320 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος ή 100 γρ. φρέσκο βούτυρο και 220 γρ. μαργαρίνη

330 γρ αμύγδαλα ωμά με το φλούδι χοντροκομμένα

140 γρ ζάχαρη

50 ml κονιάκ

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κρόκος αυγού

370 – 400 γρ αλεύρι μαλακό

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Την μαγειρική σόδα την βάζουμε μαζί με αμμωνία, ώστε οι κουραμπιέδες να είναι μαλακοί και πιο αφράτοι.

Δείτε επίσης το μυστικό της γιαγιάς που δεν αποκαλύπτει για τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις βράσει το βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Απλώνω τα αμύγδαλα πάνω στο ταψί και τα ψήνω στους 180 βαθμούς C για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους και να μυρίσουν. Τα βγάζω και τα βάζω σε μια zip σακούλα, τα τεμαχίζω χτυπώντας με τον πλάστη ή στο γουδί. Τα μεγαλύτερα κομμάτια που δεν έχουν τεμαχιστεί τα κόβω με το μαχαίρι.

Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά ν’ αφρατέψει.

Έπειτα προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και αφού διαλύσω τη σόδα στο κονιάκ το ρίχνω κι αυτό μέσα στο μείγμα.

Προσθέτω των κρόκο του αυγού και στη συνέχεια τα αμύγδαλα.

Βγάζω τον κάδο από το μίξερ και θ’ αρχίσω να βάζω το αλεύρι ρίχνοντας πρώτα την μισή ποσότητα και ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Το υπόλοιπο αλεύρι το προσθέτω σταδιακά αναμιγνύοντας με το χέρι, προσεκτικά, δοκιμάζοντας μέχρι να μπορεί να πλαστεί ο κουραμπιές. Το τελικό μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και βουτυράτο, να πλάθεται εύκολα χωρίς να θρυμματίζεται.

Πλάθω με τα χέρια μπαλίτσες και στην κορυφή με το δάκτυλο δημιουργώ μια εσοχή που βοηθάει να «κάτσει» καλύτερα η άχνη στον κουραμπιέ. Τοποθετώ τους κουραμπιέδες στο ταψί και ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 15 - 20 λεπτά. Βγάζω και αφήνω να κρυώσουν τελείως.

Γεμίζω το μισό ενός μικρού μπολ με άχνη ζάχαρη και βάζω τον κάθε κουραμπιέ μέσα γεμίζοντας τον με τα χέρια ζάχαρη. Μετά πάνω από ένα πιάτο τον πασπαλίζω με μια κ.γ. άχνη κοσκινισμένη να τον καλύψει παντού και τον τοποθετώ στην πιατέλα. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες.

Αν το γλυκό δεν καταναλωθεί άμεσα πρέπει να αποθηκευτεί σε καλά κλεισμένο τάπερ.

Πηγή: athensmagazine.gr