Βέφα Αλεξιάδου: Κεφτεδάκια κοκκινιστά από την Πόλη στο πιάτο σας! Βάλτε κανέλα, τους πάει!

Η Βέφα ξέρει! Δεν θα μείνει τίποτα!

Βέφα Αλεξιάδου: Κεφτεδάκια κοκκινιστά από την Πόλη στο πιάτο σας! Βάλτε κανέλα, τους πάει!

Κεφτεδάκια κοκκινιστά από την Πόλη και την Βέφα Αλεξιάδου στο πιάτο σας! Βάλτε κανέλα, τους πάει και αυτή η συνταγή θα σας μείνει αλησμόνητη!

Είναι πιο ελαφριά και συνοδεύονται ευκολότερα χωρίς, ρύζι, μακαρόνια κλπ.

Υλικά
500 γραμμάρια κιμάς
2 φέτες ψίχα ψωμί ολικής
1 κρεμμύδι
1 αυγό
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για την σάλτσα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κιλό ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκιες0
Θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο
Ροδίζουμε ελαφρά για 2 λεπτά, προσθέτουμε ντομάτες, ζάχαρη
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και βράζει για 10 λεπτά
Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα για 10 λεπτά
Το στίβουμε και το κάνουμε ψίχουλα, με τα χέρια
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα ψίχουλα ψωμιού, κιμά, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αυτό, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι
Ζυμώνουμε καλά, όχι υπερβολικά
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια
Σε τηγάνι τα σωτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο
Τα ρίχνουμε στο άλλο τηγάνι με τη σάλτσα
Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι
Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά

Δείτε και την συνταγή της Βέφας για ντόνατς!

Βέφα Αλεξιάδου: Ρεβίθια κοκκινιστά με κοτόπουλο! Η κανέλα κάνει την διαφορά, θα τα φάνε όλοι!

Ρεβίθια κοκκινιστά με κοτόπουλο από την Βέφα Αλεξιάδου! Η κανέλα κάνει την διαφορά, θα τα φάνε όλοι ακόμα κι εκείνοι που δεν τα αγαπούν! Αναλυτικά η συνταγή...

Τα ρεβίθια είναι ένα παρεξηγημένο φαγητό που συχνά σνομπάρουν οι μικροί μας φίλοι. Δοκιμάστε να τους προσφέρετε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα ξετρελαθούν.

Υλικά

300 γραμ. ρεβίθια
σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκίτσες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
400 γραμ ντοματάκια κονσέρβας/ 400 γρ. χυμό ντομάτας
3 κουταλιές κέτσαπ
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:


Βάλτε τα ρεβίθια να φουσκώσουν 12 ώρες σε νερό με 1 κουταλιά αλάτι. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό που φούσκωσαν και βράστε τα μαζί με το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο για μία ώρα . Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου για να ροδίσουν ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέστε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετέ τα μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα ντοματάκια, την κέτσαπ, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Προσθέστε τα ρεβίθια μαζί με μισή κούπα από το ζουμί τους. Αφαιρέστε τα λαχανικά από τα ρεβίθια, αλέστε τα στο μπέντερ και ρίξτε τα εκ νέου στην κατσαρόλα προς το τέλος του μαγειρέματος. Ρίξτε λίγο αλάτι, γιατί τα ρεβίθια έχουν πάρει αρκετό αλάτι από το φούσκωμα, και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε τα ρεβίθια με το κοτόπουλο για 35′-40′ λέπτά , ώσπου να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.