Έχεις πρόβλημα με το πρωινό; Φτιάξε το τέλειο μπουρίτο και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Ακόμα το σκέφτεσαι;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Έχεις πρόβλημα με το πρωινό; Φτιάξε το τέλειο μπουρίτο και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Έχεις πρόβλημα με το πρωινό σου; Και όμως σου έχουμε την τέλεια ιδέα για να φας το πιο υγιεινό και εύκολο γεύμα! Φτιάξε το τέλειο μπουρίτο με την παρακάτω συνταγή και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου, ενώ θα κάνεις και τους υπόλοιπους να το αναζητάνε!

Δεν μπορεί να φας κρέας; Μην ανησυχείς! Σου έχουμε σόγια chorizo που θα προσθέσει την γεύση που επιθυμείς!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
8 αυγά
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 lb. chorizo
1 κουτάκι μαύρα φασόλια
1/2 φλιτζ. τυρί
1 αβοκάντο, σε κύβους
4 κουταλιές της σούπας. salsa
4 burrito
Ζεστή σάλτσα
Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε μαζί τα αυγά και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι θερμαίνεται, βάλτε βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να επικαλυφθεί ελαφρά. Ρίξτε το μίγμα των αυγών. Ανακατέψτε τα αυγά μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως (περίπου 3 λεπτά). Αφαιρέστε τα αυγά σε ένα καθαρό μπολ. Ανοίξτε και χτυπήστε το chorizo ​​στο ήδη ζεστό τηγάνι. Συνεχίστε να διαχωρίζετε το chorizo ​​σε μικρά κομμάτια, μέχρι να μαγειρευτεί ​​(περίπου 5 λεπτά). Γεμίστε ένα burrito με το 1/4 των μαγειρεμένων αυγών, μερικές κουταλιές μαύρων φασολιών, μερικά αβοκάντο σε κύβους και 1 κουταλιά της σάλτσας. Προσθέστε ζεστή σάλτσα, αν θέλετε.

Τυλίξτε το και απολαύστε! Για επιπλέον γευστικότητα, φτιάξτε το διπλωμένο burrito σε μια κατσαρόλα για να κάνετε το εξωτερικό ωραίο και τραγανό.

Δείτε και μια ακόμα διατροφή sos

Η ομελέτα της «τεμπέλας»! Θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και όλοι θα "γλείφουν" τα δάχτυλά τους!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για την πιο λαχταριστή ομελέτα της «τεμπέλας»! Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, το φαγητό σας θα είναι έτοιμο και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι στην οικογένειά σας θα "γλείφουν" τα δάχτυλά τους.

Μία εύκολη λύση για όλες τις ώρες είναι η ομελέτα, που μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε στιγμές που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστούμε αλλά και την εκτέλεση:

Ρίξε και μια ματιά στο πιο ζουμερό κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια που θα έχεις έτοιμο σε 10 λεπτά!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25′

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 35′

ΥΛΙΚΑ

10 αυγά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (ψιλικομμένο)
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλικομμένα)
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
20 τοματίνια (σε κομματάκια)
Αλάτι – πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι μεγέθους 28 – 30 εκ. σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε το μαΐντανό. Μόλις τα ξερά κρεμμύδια πάρουν ένα διαφανές χρώμα προσθέτουμε ένα μέρος από τα αυγά στο τηγάνι (περίπου το 1/5) και τα τοματίνια. Ανακατεύουμε για λίγο, ώστε να μαγειρευτούν τα αυγά μας και ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα αυγά. Ανακατεύουμε και φροντίζουμε να μην είναι όλα τα τοματίνια στη μια πλευρά του σκεύους.
Το τηγάνι πρέπει να έχει μεταλλική λαβή, ώστε να μπαίνει και στο φούρνο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία κατσαρόλα με ματαλλικές λαβές.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο, για 20’.

Πηγή: The Body