Popcorn κοτόπουλου με Τσιπότλε έχεις δοκιμάσει; Αν όχι ήρθε η ώρα

Είναι λαχταριστό και εύκολο

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Popcorn κοτόπουλου με Τσιπότλε έχεις δοκιμάσει; Αν όχι ήρθε η ώρα

Είσαι και εσύ φαν του popcorn; Αν ναι είμαστε σίγουρες πως δεν έχεις δοκιμάσει τον συγκεκριμένο τρόπο! Αν θες να απογειώσεις την γεύση τους, πρέπει να τα γευτείς με κοτόπουλο και Τσιπότλε! Και όμως ήρθε η ώρα να το κάνεις με αυτήν την συνταγή!

Αυτή η εξαιρετικά τραγανή συνταγή κοτόπουλου που φτιάχνεται στο φούρνο ξεκινάει και τελειώνει με μια πολύ ξεχωριστή, κρούστα.

Ενώ πολλές παραδοσιακές συνταγές τραγανιστών κοτόπουλων χρησιμοποιούν νιφάδες καλαμποκιού, οι νιφάδες σπανάκι είναι χαμηλότερες σε υδατάνθρακες και παρέχουν μια φρυγανισμένη γεύση καρυδιού, και σίγουρα θα την λατρέψεις. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι χρειαζόμαστε.

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο ποπ κορν:


1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους 1 1/2 ίντσες
1 κουταλιά της σούπας τσίλι
1 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
4 φλιτζάνια νιφάδες δημητριακών
1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμύγδαλα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι

Για το Τσιπότλε aioli:


1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι Τσιπότλε σκόνη

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ - POPCORN ΜΕ ΤΣΙΠΟΤΛΕ

Προθέρμανε το φούρνο στους 300 βαθμούς. Βάλε λαδόκολλα στο ταψί, Πάρε το κοτόπουλο και την σκόνη τσίλι και τοποθέτησέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξε το βουτυρόγαλα πάνω από το κοτόπουλο, καλύψε το μπολ και το αφήνεις να μαρινάρει στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για να προετοιμάσεις το φούρνο, βάλε δημητριακά, αμύγδαλο στο μπλέντερ και βάλτα στο μπολ. Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και ψήσε στο φούρνο. Βάλε και λάδι και ψήσε για 15 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι χρυσαφίσιο και να φτάσει σε μια εσωτερική θερμοκρασία 165 βαθμών. Βγάλε το κοτόπουλο από το φούρνο και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι ενώ είναι ακόμη ζεστό.

Για να φτιάξεις το Τσιπότλε, σε ένα κύπελλο, βάλε μαγιονέζα, χυμό λεμονιού, πάστα ντομάτας, αλάτι, σκόνη σκόρδου και πάπρικα. Ανακάτεψε και είσαι έτοιμη! Αν ωστόσο είσαι πιο παραδοσιακή, σου έχουμε κοτόπουλο με μπόλικο λεμόνι στο φούρνο από την Βέφα Αλεξιάδου!