Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πατατοσαλάτα με σκόρδο από την Βέφα Αλεξιάδου - Λιώνει στο στόμα

θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πατατοσαλάτα με σκόρδο από την Βέφα Αλεξιάδου - Λιώνει στο στόμα
ΑΛΜΥΡΕΣ 14.02.2020 08:54

Λιώνει στο στόμα η πατατοσαλάτα που μαγειρεύει η συγκλονιστική Βέφα Αλεξιάδου και έχουμε την απίστευτη συνταγή! Θα πάθετε την πλάκα της. Μυστικό της είναι το ελάχιστο σκόρδο, που όμως κάνει την διαφορά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κ. Αλεξιάδου έχει καταπληκτικές συνταγές κι εμείς στο Youweekly.gr βρήκαμε μια από τις πιο γρήγορες και γευστικές και σας την παρουσιάζουμε.

Τα υλικά για την πατατοσαλάτα μας:

10 φέτες ζαμπόν κομμένο καρεδάκια

5 κούπες βρασμένες πατάτες κομμένες μεγάλα κομμάτια

3 κουταλιές κάπαρη

8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 κουταλιές άνηθο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/3 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο (ή φρέσκο)

1/2 κούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1/2 κούπας πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κουταλιές λάδι

4 κουταλιές γιαούρτι πηκτό στραγγιστό

4 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλιά μουστάρδα καλή

200 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας (λάιτ)

ένα κεφαλάκι σκόρδο

Πως φτιάχνουμε την πατατοσαλάτα μας:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα τα πρώτα 9 υλικά. Κτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το τυρί Φιλαδέλφειας, να γίνει ομοιογενές και το αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα να πάει παντού.

Προαιρετικό:

Αδειάζουμε και στρώνουμε με κουτάλι το μείγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο. Το μέγεθος της φόρμας να χωράει 5 κούπες νερό. Για να ξεκαλουπώσουμε εύκολα τη σαλάτα και για να μην χαλάσει το σχήμα της, ντύνουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλουμε μέσα το υλικό μας. Την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μια νύχτα. Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και με προσοχή αφαιρούμε τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με καθαρά τρυφερά φυλλαράκια ρόκας.

Επίσης, αν θες να την συνοδεύσεις με κάτι, επιβάλλεται με το κοτόπουλο με μπόλικο λεμόνι, που είναι πάλι συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Γιατί η Βέφα Αλεξιάδου χρησιμοποιεί σκόρδο στις συνταγές της

Η κατανάλωση μερικών σκελίδων σκόρδου την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει με τους ακόλουθους τρόπους:

Προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ, από τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης σκόρδου
Το ίδιο ισχύει και για άλλες εκφυλιστικές ασθένειες όπως η άνοια. Αυτό το κοινό συστατικό περιέχει αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν την αρνητική δράση των ελεύθερων ριζών.

Άλλα οφέλη του σκόρδου είναι ότι προστατεύει ενάντια στα προβλήματα του pH ενώ παράλληλα ενισχύει τον αριθμό των ενζυματικών “καθαριστών” που βοηθούν στον καθαρισμό της κυκλοφορίας του αίματος.

Μειώνει τη χοληστερόλη

Το σκόρδο συνιστάται για τους ανθρώπους που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα κακής χοληστερόλης (LDL), όπως επίσης και για ανθρώπους με ιστορικό καρδιακών παθήσεων ή καρδιακών προσβολών.

Μπορεί να βοηθήσειστην πρόληψη μελλοντικών καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών, καρδιακών προσβολών και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Καταπολεμά τους ιούς

Το σκόρδο μπορεί να προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από κρυολογήματα ή τον πονόλαιμο. Η διάρκεια των περισσότερων συμπτωμάτων μπορεί να μειωθεί έως και κατά 70%.

Αν είστε ευάλωτοι στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών ή αρρωσταίνετε πολλές φορές το χειμώνα, μη διστάσετε να δοκιμάσετε την τακτική κατανάλωση του σκόρδου.

Προωθεί την αποτοξίνωση, από τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης σκόρδου

Βαρέα μέταλλα και άλλες τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα σας λόγω των τροφών που καταναλώνετε ή λόγω της έκθεσής σας σε περιβαλλοντικούς ρύπους. Όλα αυτά μπορούν να εξαλειφθούν καταναλώνοντας θείο…ένα από τα συστατικά του σκόρδου!

Μελέτες που διεξήχθησαν σε εργαζόμενους που είχαν εκτεθεί σε μόλυβδο π.χ. εργάζονταν σε ένα εργοστάσιο μπαταριών, αποκάλυψε ότι η κατανάλωση σκόρδου κατάφερε να μειώσει το ποσοστό των βαρέων μετάλλων μέχρι και 20%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα λιγότερους πονοκεφάλους και λιγότερες απουσίες λόγω ασθενείας.

Βελτιώνει την υγεία των οστών

Για τις γυναίκες που έχουν φτάσει στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, άλλο ένα από τα οφέλη του σκόρδου είναι ότι μπορεί να μειώσει μερικές από τις πιο κοινές δυσκολίες των αποδυναμωμένων οστών. Επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μεταβολίζει το οιστρογόνο και αυτό μπορεί να αποτελεί μια εξήγηση για αυτή την ασυνήθιστη ανακάλυψη.

Βελτιώνει τη σωματική απόδοση

Επί αιώνες το σκόρδο χρησιμοποιούνταν για την καταπολέμηση της κόπωσης και την αύξηση της σωματικής παραγωγικότητας. Για παράδειγμα, οι Ολυμπιονίκες στην αρχαία Ελλάδα έτρωγαν σκόρδο πριν από κάθε αγώνα.

Το σκόρδο συμβάλλει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική απόδοση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τα παστάκια της Βέφας Αλεξιάδου με λεμόνι είναι το κάτι άλλο - Δεν θα μείνει κομμάτι

Χοιρινό πρασοσέλινο με μπόλικο λεμόνι από τη Βέφα Αλεξιάδου - Θα πάθει σοκ η γλώσσα σας

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr 

Share