Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάξτε λαχανοντολμάδες, βάλτε και λεμόνι και δεν θα μείνει ούτε ένας!

Δεν θα μείνει κομμάτι!

Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάξτε λαχανοντολμάδες, βάλτε και λεμόνι και δεν θα μείνει ούτε ένας!
ΑΛΜΥΡΕΣ 16.02.2020 20:57

Η Βέφα Αλεξιάδου κάνει υπέροχες συνταγές. Φτιάξτε λαχανοντολμάδες, βάλτε και λεμόνι και δεν θα μείνει ούτε ένας!Μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν αυτή την συνταγή και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο σπίτι μόλις τους φτιάξετε.

Υλικά

1 μεγάλο λάχανο για ντολμαδες

1 κιλό κιμά χοιρινό

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα

1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα βούτυρο

λίγο λεμόνι

λίγο χλιαρό νερό

Για το αυγολέμονο

2 αυγά

1/2 κούπα χυμό λεμονιού

ζουμί από το φαγητό

1 κγ κορν φλαουερ

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το λάχανο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι κυκλικά και σε βάθος, έτσι ώστε να ελευθερωθούν τα φύλλα. Το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Προσοχή μην παραβράσει και λιώσουν τα φύλλα.

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λεμόνι και το λάδι. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, αυτό βοηθάει τους ντολμαδες να γίνουν πιο αφρατοι.

Σε μία χαμηλή πλατιά κατσαρόλα στρωνουμε μερικά σκληρά φύλλα. Παίρνουμε τα φύλλα, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλιγουμε.

Βάζουμε τους ντολμάδες τον ένα δίπλα στον άλλο σε σειρά. Περιχύνουμε τους ντολμάδες με δύο κούπες ζεστό νερό. Στην επιφάνεια βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με ένα πιάτο αναποδογυρισμένο.

Σιγοβράζουμε προσέχοντας να μην μείνει το φαγητό χωρίς νερό. Μόλις βράσουν αφαιρούμε το ζουμί από το φαγητό και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λίγο, λίγο το λεμόνι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο καυτό ζουμί και το προσθέτουμε σιγά σιγά στα αυγά χτυπώντας με σύρμα για να μην κόψει το αυγό.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι να δέσει λίγο η σάλτσα.

Αυτή είναι και η συγκλονιστική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και μπόλικο λεμόνι.

Βέφα Αλεξιάδου: Θα πάθετε πλάκα! Τα κεφτεδάκια με σολωμό και λεμόνι που θα σας τρελάνουν!

Με αυτή την συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου θα πάθετε πλάκα! Φτιάξτε κεφτεδάκια με σολωμό και λεμόνι και θα τρελαθείτε κυριολεκτικά. Μια συνταγή σε περίπτωση που έχετε βαρεθεί το κρέας και θέλετε να κάνετε μια μικρή παραλλαγή.

Κεφτέδες σολωμού. Νόστιμος και διαφορετικός ουζομεζές της άνοιξης!Ο σολωμός μπορεί ν΄αντικατασταθεί με οποιοδήποτε ψάρι βραστό που μας περίσσεψε. Η συνταγή ανήκει στους "Ανοιξιάτικους μεζέδες" της Βέφας, που κυκλοφόρησε με γνωστό τηλεπεριοδικό πριν αρκετά χρόνια.

Υλικά

4 μερίδες

250 γρ. φρέσκος σολωμός

125 γρ. καβούρι κονσέρβας

1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο

2 αυγά

1/2 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί

1/2 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν

αλάτι

πιπέρι

1/2 κουπα λευκό κρασί

λάδι για τηγάνισμα

τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Αχνίζουμε τον σολομό,τον στραγγίζουμε και τον "λιανίζουμε". Στραγγίζουμε το φιλέτο καβουριού και το ψιλοκόβουμε.

Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ τα θαλασσινά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 2 κουτ. της σούπας από το κρασί.

Στο υπόλοιπο κρασί βρέχουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία τα πανάρουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κοτόπουλο με μπόλικο λεμόνι στο φούρνο από την Βέφα Αλεξιάδου - Θα πάθουν "καρδιά" από την πρώτη μπουκιά

Δεν θα αφήσετε ούτε κομμάτι από την πίτα της Βέφας Αλεξιάδου - Έχει κανέλα και μοναδικό φρούτο

Διαβάστε περισσότερα news στο Youweekly.gr

Share