Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Λιώνει στο στόμα ο πουρές πατάτας της Βέφας Αλεξιάδου - Με μελιτζάνες φούρνου και κιμά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Λιώνει στο στόμα ο πουρές πατάτας της Βέφας Αλεξιάδου - Με μελιτζάνες φούρνου και κιμά
ΑΛΜΥΡΕΣ 17.02.2020 12:12

Θες μια συνταγή για όλη την οικογένεια; Οι μελιτζάνες με κιμά και πουρέ πατάτες που λιώνει στο στόμα είναι ότι καλύτερο και σου δείχνει βήμα βήμα πως να την φτιάξεις η κορυφαία Βέφα Αλεξιάδου.

Για να μην σκάτε τι θα φτιάξετε αύριο σας βρήκαμε την λύση στο Youweekly.gr! Ξεχάστε την κλασική συνταγή του μουσακά, σας έχουμε μια παραλλαγή που θα λατρέψουν μέχρι και τα παιδιά σας.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 κιλό Μελιτζάνες

1 κιλο κιμα

100 γρ παρμεζάνα

Για τον πούρε πατάτας

4 μεγάλες πατάτες βραστές και λιωμένες

1 κούπα κρεμά γάλακτος

2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελαδος

Αλάτι κ λίγο κύμινο

Βράστε και λιώστε τις πατάτες με το πιρούνι! Όπως είναι καυτές, ανακατέψτε το βούτυρο μέσα και την κρεμά γάλακτος, το αλάτι το κύμινο και 4 κουταλιές σούπας τυρί!

Για τον κιμά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 μεγάλα κρεμμύδια

2 σκ σκόρδο

σάλτσα

μαϊντανός

5-6 ντοματινια

αλάτι, πιπέρι άλλες φόρες βάζω κανελιτσα και άλλες βάζω μπαχάρι
ξίδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Από λαχανικά μελιτζάνα και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες χωρίς λάδι από πάνω μόνο με αλάτι

Στρώνω μελιτζάνες στην βάση του ταψιού!

Ρίχνω τον κιμά και από πάνω τον πούρε πατάτας. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω να κάνει κρούστα ο πούρες και γενικά να γίνει το φαγητό.

Επίσης, επιβάλλεται να δοκιμάσεις ακόμα μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου που είναι το κοτόπουλο στον φούρνο.

Πατατοσαλάτα με σκόρδο από την Βέφα Αλεξιάδου - Λιώνει στο στόμα

Λιώνει στο στόμα η πατατοσαλάτα που μαγειρεύει η συγκλονιστική Βέφα Αλεξιάδου και έχουμε την απίστευτη συνταγή! Θα πάθετε την πλάκα της. Μυστικό της είναι το ελάχιστο σκόρδο, που όμως κάνει την διαφορά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κ. Αλεξιάδου έχει καταπληκτικές συνταγές κι εμείς στο Youweekly.gr βρήκαμε μια από τις πιο γρήγορες και γευστικές και σας την παρουσιάζουμε.

Τα υλικά για την πατατοσαλάτα μας:

10 φέτες ζαμπόν κομμένο καρεδάκια

5 κούπες βρασμένες πατάτες κομμένες μεγάλα κομμάτια

3 κουταλιές κάπαρη

8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 κουταλιές άνηθο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/3 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο (ή φρέσκο)

1/2 κούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1/2 κούπας πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κουταλιές λάδι

4 κουταλιές γιαούρτι πηκτό στραγγιστό

4 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλιά μουστάρδα καλή

200 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας (λάιτ)

ένα κεφαλάκι σκόρδο

Πως φτιάχνουμε την πατατοσαλάτα μας:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα τα πρώτα 9 υλικά. Κτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το τυρί Φιλαδέλφειας, να γίνει ομοιογενές και το αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα να πάει παντού.

Προαιρετικό:

Αδειάζουμε και στρώνουμε με κουτάλι το μείγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο. Το μέγεθος της φόρμας να χωράει 5 κούπες νερό. Για να ξεκαλουπώσουμε εύκολα τη σαλάτα και για να μην χαλάσει το σχήμα της, ντύνουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλουμε μέσα το υλικό μας. Την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μια νύχτα. Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και με προσοχή αφαιρούμε τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με καθαρά τρυφερά φυλλαράκια ρόκας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάξτε λαχανοντολμάδες, βάλτε και λεμόνι και δεν θα μείνει ούτε ένας!

Μπριζόλες με λεμόνι και πατάτες από την Βέφα Αλεξιάδου - Συνταγή... καρδιακής προσβολής

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share