Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα λεμονιού - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε στέλνει κατευθείαν... νοσοκομείο

Τοπ συνταγή για Τσικνοπέμπτη

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα λεμονιού - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε στέλνει κατευθείαν... νοσοκομείο
ΑΛΜΥΡΕΣ 20.02.2020 09:57

Ψάχνεις απεγνωσμένα μια εύκολη και γευστική συνταγή για την Τσικνοπέμπη; Αυτή η συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι κατευθείαν για να πας... νοσοκομείο από τον οργασμό που θα βιώσει η γλώσσα σου! Φτιάξε υπέροχες μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα λεμονιού.

Όλα στο BBQ με τις πιο ωραίες συνοδευτικές σάλτσες! Την Pepper steak sauce, που θα κάνει τα ψητά κρεατικά σας μοναδικά και τη σάλτσα μουστάρδας για να σας μείνουν αξέχαστα και τα ψητά σας λαχανικά.

Μια τέλεια συνταγή από το argiro.gr! Πάμε να δούμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να την γευτούμε

Υλικά Συνταγής

μπριζόλες μοσχαρίσιες

κόντρα μοσχαρίσιο φιλέτο σε φέτες

λουκάνικα χωριάτικα

πανσέτες

σουβλάκια χοιρινά

αλάτι

πιπέρι

Pepper steak sauce για τα ψητά

3 κ.γλ. ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους

3 κ.σ. βούτυρο

1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/3 φλ. κονιάκ

1/2 φλ. ζωμός κρέατος

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

αλάτι

Ψητά λαχανικά

μελιτζάνα

χρωματιστές πιπεριές

φινόκιο

σπαράγγια

μανιτάρια πλευρώτους ή ασπρομανίταρα μεγάλα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Σάλτσα μουστάρδας με μέλι για τα ψητά λαχανικά

6 κ.σ. μουστάρδα με θυμάρι

2 κ.γλ. light μαγιονέζα

2 κ.γλ. μέλι

1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα

Εκτέλεση για τις μπριζόλες με σάλτσα λεμονιού από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μπορούμε να κάνουμε μπάρμπεκιου, ψήνοντας όλα τα κρεατικά στα κάρβουνα, ή σε bbq με γκάζι.

Εναλλακτικά, ψήνουμε σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας ή ακόμα και στην τοστιέρα ανοίγοντας την στα δυο!

Ψήνουμε τα κρεατικά σύμφωνα με το γούστο μας και ανάλογα με το πάχος του κάθε είδους.
Τα διατηρούμε μετά το ψήσιμο σε ζεστό πιάτο για 6-8′ σκεπασμένα, ώστε να ξεκουραστούν.
Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες, ψητά λαχανικά και pepper stake sauce.

Για τη σάλτσα για μπάρμπεκιου, Pepper steak sauce

Σπάμε τα πιπέρια σε γουδί ή με χοντρό πλάστη. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3′, προσθέτουμε τα πιπέρια, σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος και βράζουμε για 3′. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αλατίζουμε στο τέλος.

Για τα ψητά λαχανικά

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες. Τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά. Τα βάζουμε σε έναν μεγάλο δίσκο. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

Για τη σάλτσα μουστάρδα με μέλι

Ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μέχρι να ενωθούν σε μια ωραία σάλτσα.

Κι αν θες να ετοιμάσεις κι ένα γλυκό για την Τσικνοπέμπτη που θα εκπλήξει τους φίλους σου μην τολμήσεις και δεν κάνεις αυτή τη συνταγή!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γιουβαρλάκια με μπόλικο λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η γεύση χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Φτιάξτε φανταστικά ψωμάκια κανέλας! Θα "λιώνουν" στο στόμα

Share