Λαχταριστή σάλτσα κιμά με καρότο από την Βέφα Αλεξιάδου - Το μυστικό στο ένα ξυλάκι κανέλας

Λιώνει στο στόμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Λαχταριστή σάλτσα κιμά με καρότο από την Βέφα Αλεξιάδου - Το μυστικό στο ένα ξυλάκι κανέλας

Μια λαχταριστή συνταγή θα σας παρουσιάσουμε σήμερα από τα χεράκια της Βέφα Αλεξιάδου! Βήμα βήμα πως θα φτιάξετε μία συγκλονιστική σάλτσα κιμά με καρότο για τα μακαρόνια σας! Το μυστικό που κάνει την διαφορά βρίσκεται στο ένα ξυλάκι κανέλας.

Η κορυφαία μαγείρισσα μοιράστηκε για ακόμα μια φορά μια από τις top συνταγές της που θα λατρέψουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι! Πάμε να δούμε την διαδικασία παρακάτω!

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο μπλέντερ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 συσκευασία ντοματοχυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • ψιλοκομμένο μαιντανό

Εκτέλεση :

  • Καλύπτετε τον πάτο της κατσαρόλας με ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τον κιμά.Τσιγαρίζετε τον κιμά για αρκετή ώρα ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.Πρέπει ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να σκουρίνει αρκετά.
  • Μόλις ο κιμάς αρχίσει να ''πιάνει" στην κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και το καρότο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σοταριστούν και τα λαχανικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ.Ανακατεύετε καλά και τέλος προσθέτετε τον ντοματοχυμό και λίγο νερό.Αλατοπιπερώνετε και βάζετε και το ξυλάκι κανέλας.
  • Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τον μαιντανό.Σερβίρετε την σάλτσα κιμά πάνω από τα ζυμαρικά και προσθέτετε λίγο ρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κι αν θέλετε κάτι σε γλυκό δοκιμάστε να φτιάξετε τα κολόπια της Αντιπάρου! Έχουμε την συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μπορείτε να την δείτε εδώ!

Λιώνει στο στόμα ο πουρές πατάτας της Βέφας Αλεξιάδου - Με μελιτζάνες φούρνου και κιμά

Θες μια συνταγή για όλη την οικογένεια; Οι μελιτζάνες με κιμά και πουρέ πατάτες που λιώνει στο στόμα είναι ότι καλύτερο και σου δείχνει βήμα βήμα πως να την φτιάξεις η κορυφαία Βέφα Αλεξιάδου.

Για να μην σκάτε τι θα φτιάξετε αύριο σας βρήκαμε την λύση στο Youweekly.gr! Ξεχάστε την κλασική συνταγή του μουσακά, σας έχουμε μια παραλλαγή που θα λατρέψουν μέχρι και τα παιδιά σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό Μελιτζάνες
  • 1 κιλο κιμα
  • 100 γρ παρμεζάνα

Για τον πούρε πατάτας

  • 4 μεγάλες πατάτες βραστές και λιωμένες
  • 1 κούπα κρεμά γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελαδος
  • Αλάτι κ λίγο κύμινο
  • Βράστε και λιώστε τις πατάτες με το πιρούνι! Όπως είναι καυτές, ανακατέψτε το βούτυρο μέσα και την κρεμά γάλακτος, το αλάτι το κύμινο και 4 κουταλιές σούπας τυρί!

Για τον κιμά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκ σκόρδο
  • σάλτσα
  • μαϊντανός
  • 5-6 ντοματινια
  • αλάτι, πιπέρι άλλες φόρες βάζω κανελιτσα και άλλες βάζω μπαχάρι, ξίδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

  • Από λαχανικά μελιτζάνα και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες χωρίς λάδι από πάνω μόνο με αλάτι
  • Στρώνω μελιτζάνες στην βάση του ταψιού!
  • Ρίχνω τον κιμά και από πάνω τον πούρε πατάτας. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω να κάνει κρούστα ο πούρες και γενικά να γίνει το φαγητό.

Επίσης, επιβάλλεται να δοκιμάσεις ακόμα μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου που είναι το κοτόπουλο στον φούρνο.