Μοσχάρι "λουκούμι" με κολοκυθάκια και μπόλικο λεμόνι - Η Βέφα Αλεξιάδου δημιουργεί

Συνταγή "κόλαση"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μοσχάρι

"Τα μικρά κολοκυθάκια ήξερα από την αρχή τι θα τα κάνω. Το αγαπημένο μας φαγητό για αυτή την εποχή! Το έχω φτιάξει πολλές φορές και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν το έχω βάλει εδώ γι αυτό και έψαξα τρεις τουλάχιστον φορές τις αναρτήσεις μου να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει! Το έχω από ένα βιβλιαράκι της Βέφας Αλεξιάδου και είναι πραγματικά πεντανόστιμο μέσα στην απλότητα του αυτό το μοσχαράκι "λουκούμι" με μπόλικο λεμόνι."

"Οι ποσότητες στα υλικά έχουν λίγο αλλάξει και αν έχω ανοιχτό μπουκάλι κρασί σβήνω το κρέας με μισό ποτηράκι." Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση παρακάτω

"Χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια (έβαλα ελιά)
  • 1 1/5 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει τουλάχιστον μισή ώρα σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να το δούμε ότι έχει μαλακώσει. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια (αν είναι μικρά και τρυφερά απλώς τα πλένουμε και κόβουμε τις άκρες).
  • Τα κόβουμε σε μπουκιές και τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με τον άνηθο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από τη σάλτσα για να ζεσταθεί το αυγό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κουνώντας γρήγορα και κυκλικά για να πάει παντού.
  • Σερβίρουμε αμέσως!

cookandfeed.blogspot.com

Ωστόσο, αν θέλετε μια γλυκιά συνταγή δείτε εδώ την μελόπιτα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Είναι "κόλαση"

Η κολοκυθόσουπα της Βέφας Αλεξιάδου είναι όνειρο - Με μπόλικο λεμόνι θα απογειωθεί

Η κολοκυθόσουπα από την Βέφα Αλεξιάδου είναι όνειρο. Αν ρίξετε και μπόλικο λεμόνι η συνταγή πραγματικά θα απογειωθεί. Αν την φτιάξετε το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μείνει ούτε δείγμα αφού θα ξετρελαθούν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι.

Μιά συνταγή απο τα βιβλιαράκια της Βέφας που είναι για πρώτο πιάτο, γιά ελαφρύ βραδυνό και ειναι πολύ νόστιμο. Ιδανικό γιά δίαιτα.

Υλικά

  • 6 άτομα
  • 1200 γραμμάρια κολοκύθια φρέσκα
  • 12 τρίγωνα τυράκια (μπορούμε και light)
  • 1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

25 Minutes

  • Καθαρίζετε και κόβετε σε κομματια τα κολοκύθια.
  • Τα βάζουμε να βράσουν με νερό που μόλις να τα σκεπάζει μαζί με αλάτι.
  • Όταν μαλακώσουν βγάλτε με τρυπητή κουτάλα και κρατήστε το ζουμί.
  • Βάλτε τα κολοκύθια στο μίξερ μαζί με τα τυράκια και αλέστε τα ώσπου ένα πηχτό ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε λίγο-λίγο το ζουμί που έβρασαν τα κολοκύθια έως ότου να γίνει μιά πηχτή σούπα-κρέμα.

Προσθέτετε τον άνηθο και το πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι. Καλή όρεξη!Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτό το γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου