Τέρμα πια στα μπιφέκια «τούβλο» - Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι στη βρώμη

Δεν έχεις φάει πιο αφράτα! Θα τα λατρέψεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τέρμα πια στα μπιφέκια «τούβλο» - Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι στη βρώμη

Αν βαρέθηκες τα μπιφτέκια - «τούβλο» έχουμε την λύση! Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι στη βρώμη και αυτή η συνταγή είναι ποίημα. Και θα γλιτώσεις θερμίδες και θα πάρεις παραπάνω γεύση, ακόμα το σκέφτεσαι να την κάνεις;

Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά ένα προς ένα, μερικά τα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Είστε έτοιμη να τα δείτε;

Υλικά Συνταγής

Για τις μεθυσμένες πατάτες

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 (350ml) κουτάκι μπύρα
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

  • 800 γρ. κιμάς (από μοσχάρι
    κοτόπουλο ή γαλοπούλα) 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αυτά τα υγιεινά μπιφτέκια με βρώμη, μπορούν να γίνουν με κιμά από μοσχάρι, κοτόπολο ή γαλοπούλα. Πριν φτιάξουμε όμως το μείγμα του κιμά, ετοιμάζουμε τις πατάτες φούρνου.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15’.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50′, τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25′ περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε)

Αυτά τα οφέλη της βρώμης θα πάρετε αν φτιάξετε την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τα μπιφτέκια

  • Είναι αποτοξινωτική: Χάρη στην μεγάλη της περιεκτικότητα σε αμινοξέα, ενισχύει την παραγωγή λεκτίνης στο συκώτι με αποτέλεσμα να προωθεί την αποβολή τοξινών από το σώμα. Η κατανάλωση βρώμης είναι επίσης καλή για τον καθαρισμό των αρτηριακών τοιχωμάτων, καθώς οι ίνες δημιουργούν ένα φράγμα ενάντια στα κατάλοιπα λίπους που συγκεντρώνονται στα αρτηριακά τοιχώματα και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα χοληστερόλης, καρδιακά προβλήματα, κτλ.
  • Βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα: Αυτό είναι ένα καταπληκτικό νέο ιδίως για άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Σίγουρα πρέπει να την προσθέσετε στην διατροφή σας για να βελτιώσετε την πέψη του αμύλου και να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα της γλυκαιμίας, κυρίως μετά το φαγητό.

Και μετά τα μπιφτέκια; Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε νηστίσιμες τηγανίτες Πάρου με κανέλα και μέλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΠΗΓΗ argiro.gr