Μυζηθρόπιτα από την Πάρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Η κανέλα την κάνει όνειρο

Λαχταριστή συνταγή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μυζηθρόπιτα από την Πάρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Η κανέλα την κάνει όνειρο

H Μυζηθρόπιτα από την Πάρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι εξαιρετική. Η κανέλα την συνταγή την κάνει όνειρο, θα την φτιάξετε και δεν θα μείνει σίγουρα ούτε ένα κομμάτι μέσα στο σπίτι.

Μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα από την Πάρο με πολλή αγάπη. Φτιάξτε την, είναι φανταστική και πολύ εύκολη! Την βρήκαμε στο argiro.gr

Υλικά

  • 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. θυμαρίσιο μέλι
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κ.γλ κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 1/2 φλ. μέλι για το σερβίρισμα
  • λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε, μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.

Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.Αν πάλι προτιμάτε τις αλμυρές συνταγές δείτε εδώ τα ντολμαδάκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C στη μεσαία σχάρα. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Αν δεν σας αρέσει η μυζηθρόπιτα η καραμελωμένη κρέμα κανέλας με λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας ξετρελάνει - Δεν θα μείνει κομμάτι

Η καραμελωμένη κρέμα κανέλας με λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας ξετρελάνει. Θα την φτιάξετε και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο σπίτι, από μικρούς και μεγάλους καθώς σίγουρα θα αρέσει σε όλους η συνταγή.

Κρέμα κανέλας με βελούδινη υφή. Με τη γλύκα της κανέλας, και την τραγανή καραμέλα, θα εντυπωσιάσει μετά από οποιοδήποτε γεύμα. Την βρήκαμε στο argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 6 μεγάλους κρόκους
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη για το καραμέλωμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στις αντιστάσεις όπου θα ψήσουμε την κρέμα κανέλας.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε την κανέλα.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός, τους κρόκους μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Λίγη λίγη, ρίχνουμε τη χλιαρή κρέμα, στους χτυπημένους κρόκους, και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα φαρδιά μπολάκια.

Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ταψί, και γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό, μέχρι το νερό να καλύψει τα 3/4 του ύψους των πυρίμαχων (μπεν μαρί)..

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε απο το ταψί, και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να τις διατηρήσουμε φρέσκες στο ψυγείο, για 2-3 μέρες. Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε κάθε κρέμα με 1 κ.σ. ζάχαρη. Εάν έχουμε φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη. Αλλιώς τα τοποθετούμε κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.