Ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με σκόρδο και λεμόνι

Συνταγή σκέτη κόλαση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με σκόρδο και λεμόνι

Μια απίστευτη συνταγή για μοσχαρίσια μπιφτέκια θα σας παρουσιάσει το Youweeklygr σήμερα. Αν θες να τα κάνεις ζουμερά το μυστικό κρύβεται στο σκόρδο και το λεμόνι.

Παρακάτω έχουμε αναλυτικά τα συστατικά που θα χρειαστείς αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά για να γίνουν μούρλια.

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια:

  • 700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
  • 1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
  • 1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. νισεστέ

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.
  • Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
  • Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
  • Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
  • Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.

Επίσης, εδώ μπορείς να βρεις και το μυστικό για να μην γίνονται τα μπιφτέκια τούβλα! Πάτα εδώ

Μπιφτέκια με μόνο 5 υλικά! Το μυστικό είναι να μην βάλεις ψωμί...

Το μυστικό για συγκλονιστικά μπιφτέκια είναι να μην βάλεις μέσα ψωμί! Σου έχουμε μια υπέροχη συνταγή με μόνο 5 υλικά!

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και πέτυχε. Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, μία από τις αγαπημένες συνταγές.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κιμάς
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)
  • Τρίβουμε και την ντομάτα
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά
  • Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)
  • Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές