Σολωμός στο φούρνο από την Ευρυδίκη Βαλαβάνη - Με αυτά τα "μάγια" δένει τον Βασάλο

Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Σολωμός στο φούρνο από την Ευρυδίκη Βαλαβάνη - Με αυτά τα

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη έφτιαξε σολωμό στον φούρνο και με αυτά τα "μάγια" έδεσε τον Βασάλο, γιατί ο έρωτας σίγουρα περνάει μέσα από το στομάχι. Η συνταγή πάντως είναι εύκολη και μπορείς να την κάνεις και εσύ.

Η δημοσιογράφος και συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού στην εκπομπή του ALPHA «Καλύτερα δεν γίνεται», βρίσκεται μέσα στο σπίτι με τον σύντροφο της και περνάει τον περισσότερο χρόνο του αυτοπεριορισμού της στην κουζίνα. Συγκεκριμένα, μαγειρεύοντας, που όπως φαίνεται το κάνει με μεγάλη επιτυχία.

Η ίδια αυτή την φορά έκανε μια αλμυρή συνταγή και έφτιαξε στον Κωνσταντίνο Βασάλο, σολωμό στον φούρνο με πατάτες γιατί και οι δυο γυμνάζονται και προσέχουν την διατροφή τους εντατικά.

Η συνταγή για σολωμό στον φούρνο όπως της Ευρυδίκης Βαλαβάνη

Η δημοσιογράφος μπαίνει στην κουζίνα της και δημιουργεί όπως φαίνεται, αφού χτες εκτός από τον σολωμό έκανε και ένα cheesecake στο οποίο μας έδωσε την συνταγή του. Δείτε εδώ

Αυτή την φορά όμως έφτιαξε μια αλμυρή συνταγή και συγκεκριμένα σολωμό στον φούρνο με πατάτες γιατί και οι δυο γυμνάζονται και προσέχουν την διατροφή τους εντατικά.

Δείτε το φαγητό της:

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Συνταγή για τον σολωμό

Υλικά Συνταγής

  • 4 φιλέτα φρέσκου σολωμού
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το σολωμό στο φούρνο με πατάτες, απλώνουμε πρώτα σε λαδωμένο ταψάκι τις φέτες πατάτας. Περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 25΄ στους 220 βαθμούς C.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και απλώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια πάνω στις πατάτες. Ακουμπάμε επάνω τους τα φιλετάκια του σολωμού.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 10 επιπλέον λεπτά στο φούρνο.