Ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά και λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Ό,τι πρέπει για την νηστεία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά και λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά και λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου. Ιδανικό για εσάς που κάνετε νηστεία και δεν τρώτε κρέας. Μια εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα, ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει!

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες
  • Μισό κιλό ρύζι
  • 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμού.Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους
  • Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές
  • Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό.Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδοΑν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτό το γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου
  • Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό.Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι
  • Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο.
  • Μια συνταγή που ίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό.Θα σας ξετρελάνει και είναι νόστιμη χωρίς πολλές θερμίδες.

Εκτός από το ντοματόρυζο μπορείτε να δοκιμάσετε και ριγανοκεφτέδες από την Βέφα Αλεξιάδου

Νηστεύεις; Φτιάξε ριγανοκεφτέδες με λίγο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου και πραγματικά θα ξετρελαθείς. Δεν θα μείνει ούτε ένας από αυτή την συνταγή που θα κάνεις μέσα στο σπίτι.

Τόσο απλοί τόσο μυρωδάτοι νοστιμότατοι ριγανοκεφτέδες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι απλή και νόστιμη. Η συνταγή είναι από τη Βέφα από πολύ παλιές εκπομπές.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 50 γρ. μαϊντανό
  • 50 γρ. φρέσκια ρίγανη
  • 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λίγο κορν φλάουρ
  • 100 γρ. τριμμένο ψωμί
  • λίγο αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες

Τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε.

Τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι που έχουμε πρώτα μαράνει ελαφρά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά τα κάνουμε κεφτεδάκια και τηγανίζουμε.