Κάντο αλά Ιταλικά - Κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα για το πιο τέλειο μεσημεριανό

Λαχταριστή συνταγή

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Κάντο αλά Ιταλικά - Κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα για το πιο τέλειο μεσημεριανό

Κάντο αλά Ιταλικά. Κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα για το πιο τέλειο μεσημεριανό, μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλα τους στο σπίτι σας και να μην μείνει ούτε ένας.

Το γλυκό ιταλικό λουκάνικο σε αυτά τα κεφτεδάκια τα καθιστά ζουμερά και γεμάτα γεύση, και οι θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού προσθέτουν λίγο πιο spicy λεπτομέρειες.

Υλικά

  • 1 κιλό βοείου κρέατος
  • 1/2 κιλό γλυκό ιταλικό λουκάνικο
  • 1/4 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • αλάτι kosher
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας. τοματοπολτό
  • 1 ντομάτες σε κουτί
  • 2 κουτ. ζάχαρη τριμμένε
  • παρμεζάνα φρέσκια
  • βασιλικός
  • ψωμί
  • Πράσινη σαλάτα

Συνταγή για τα ιταλικά κεφτεδάκια με λουκάνικο και κόκκινη σάλτσα

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε ελαφρά μαζί το βόειο κρέας, το λουκάνικο, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι 1/4 κουταλάκι του γλυκού μέχρι να συνδυαστούν και να τα πλάσετε σε 16 μπάλες.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντας τα συχνά, μέχρι να γίνουν ελαφρά καφέ, περίπου 4 έως 6 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιάτο με χαρτί.

Μειώστε τη θερμότητα στο μέσο και αποστραγγίστε τα όλα εκτός από 1 κουταλιά περίπου λάδι από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ρίγανη και το αλάτι κουταλάκι του γλυκού και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κρεμμύδι να είναι τρυφερό, 4 με 5 λεπτά. Ανακατέψτε την πάστα ντομάτας και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Δείτε και αυτή την εκπληκτική συνταγή για Black Tea Syrup Cake

Ανακατέψτε τις θρυμματισμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και σιγοβράζετε ενώ είναι καλυμμένα, για 10 λεπτά. Ανοίξτε το καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια και η σάλτσα να έχει βράσει, περίπου από 18 έως 20 λεπτά. Τελειώστε με παρμεζάνα και βασιλικό, και σερβίρετε με ψωμί και πράσινη σαλάτα, αν θέλετε.