Το Black Tea Syrup Cake είναι κόλαση - Θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό

Πεντανόστιμο!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Το Black Tea Syrup Cake είναι κόλαση - Θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό

Το Black Tea Syrup Cake είναι κόλαση και θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό. Μια εύκολη σχετικά συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι όταν την φτιάξετε και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι.

Κέικ με σιρόπι μαύρου τσαγιού. Μπορείτε να το φτιάξετε σε κάποια γενέθλια μέχρι σε κάποια οικογενειακή συγκέντρωση. Οι γεύσεις είναι μοναδικές και ταιριάζουν άψογα μαζί.

Βγάζει 10 μερίδες

Υλικά

  • 2 κουταλιές μαύρο τσάι
  • 2 φλιτζάνια (250g) απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ φλιτζάνι (125ml) γάλα
  • ½ φλιτζάνι (125ml) χυμό lime
  • 2 κουταλιές της σούπας lime τριμμένο
  • 1 ¾ φλιτζάνι ζάχαρη (400g)
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι (250ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Blackberry Syrup

  • 400 γραμμάρια βατόμουρα
  • ½ φλιτζάνι (120mls) τσάι
  • ¼ φλιτζάνι (60 γραμ.) Ζάχαρη άχνη
  • 2 lime
  • 1 γλυκάνισο

Για την κρέμα

  • 1 κουταλάκι ζελατίνη 1 κούπα (250ml) κρέμα
  • ¼ φλιτζάνι (60 ml) μέλι
  • Γαρνίρετε, με φρέσκα ή κονσερβοποιημένα μούρα

Εκτέλεση για το Black Tea Syrup Cake

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βάλτε σε μια φόρμα κέικ 20 εκατοστών με το χαρτί ψησίματος. Ψεκάστε ελαφρά με ένα και βάλτε μια μικρή ποσότητα αλευριού.
  • Τοποθετήστε το μαύρο τσάι σε ένα μύλο καφέ ή μίξερ και χτυπήστε το μέχρι να γίνει μια λεπτή σκόνη. Κοσκινίστε το μαύρο τσάι, το αλεύρι, το baking podwer και τη μαγειρική σόδα σε ένα μικρό μπολ. Δείτε εδώ και την συνταγή για την πιο τέλεια τάρτα
  • Συνδυάστε το γάλα, το lime juice και το lime σε ξεχωριστό μικρό μπολ.
  • Χτυπάτε τη ζάχαρη και τα αυγά με ένα ηλεκτρικό μίξερ, περίπου 3-4 λεπτά. Με το μίξερ να τρέχει, σιγά-σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο μείγμα αυγών και ζάχαρης και κτυπάμε για περίπου 3-4 λεπτά. Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή και προσθέστε εναλλάξ τα ξηρά συστατικά και το μείγμα γάλακτος. Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα.
  • Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου μία ώρα.
  • Ψύξτε το κέικ στο ψυγείο για 15 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε τον από την άλλη για να κρυώσει εντελώς. Αποστραγγίστε τα βατόμουρα (ή άλλα μούρα) και αφήστε τα στην άκρη.
  • Τοποθετήστε το χυμό σε μια κατσαρόλα με το τσάι, τις λωρίδες του lime, του γλυκάνισου και της ζάχαρης. Αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για 10 έως 15 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια ρίχνετε πάνω από το ζεστό κέικ. 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι με το lime και το γλυκάνισο σαν γαρνιτούρα στην κορυφή. Για να κάνετε την επικάλυψη της κρέμας, τοποθετήστε ένα μπολ στον καταψύκτη για να κρυώσει λίγο. Διαλύστε τη ζελατίνη σε 1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό. Αφήστε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, περίπου 5 λεπτά.
  • Κτυπήστε την κρέμα στο ψυγμένο μπολ μέχρι να γίνει παχύ μείγμα, περίπου 2-3 ​​λεπτά. Προσθέστε μέλι, ενώ κτυπάτε ακόμα την κρέμα, και στη συνέχεια προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη και κτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν οι κορυφές, περίπου 1-2 λεπτά. Βάλτε την κρέμα πάνω από την κορυφή του κέικ και φτιάξτε την
  • Διακοσμήστε με μούρα πάνω από την κορυφή της κρέμας. Σκεπάζετε το δεσμευμένο σιρόπι και γαρνίρετε με το φλοιό των lime και το γλυκάνισο.