Ιδανικό πιάτο για την καραντίνα - Κοτόπουλο με μανιτάρια σου ανοίγουν την όρεξη

Θα το αγαπήσει όλη η οικογένεια

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Ιδανικό πιάτο για την καραντίνα - Κοτόπουλο με μανιτάρια σου ανοίγουν την όρεξη

Ψάχνεις να βρεις το ιδανικό πιάτο για όλη την οικογένεια τώρα που βρίσκεσαι σε καραντίνα; Σου έχουμε απάντηση που θα αγαπήσεις! Το κοτόπουλο με μανιτάρια είναι ιδανικό για θρεπτικές αξίες και σίγουρα σου ανοίγουν την όρεξη.

Ετοιμάσου για ένα μοναδικό πιάτο που θα σε κάνει να φας όλη την κατσαρόλα. Το καλύτερο εκτός από το ότι είναι γευστικό; Είναι και γρήγορο στην παραγωγή, καθώς δεν θα χρειαστείς να περάσεις όλη τη μέρα σου στην κουζίνα. Τέλειο;

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 τεμάχιο φρέσκο τζίντζερ, αποφλοιωμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι βραστό σιτάρι λευκό ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο ενταμάμε χωρίς κέλυφος
  • κοτόπουλο
  • μανιτάρια
  • σάλτσα σόγιας
  • σησαμέλαιο

Πως να φτιάξεις το ιδανικό κοτόπουλο με μανιτάρια για την καραντίνα

Σε μια κατσαρόλα θερμαίνεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέτουμε το καστανό και λευκό ρύζι και αφήνουμε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συνεχώς, για ένα ακόμα λεπτό.

Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και το αλάτι. Γύρισε τη θερμότητα σε χαμηλή, κάλυψε το τηγάνι στο μισό και μαγείρεψε για περίπου 1 έως 1 1/2 ώρες ή έως ότου το ρύζι είναι κρεμώδες και παχύ. Σβήσε τη φωτιά και ανακάτεψε το ενταμάμε και το κοτόπουλο.

Λίγο πριν το σερβίρεις, θέρμανε το υπόλοιπο της κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα που έχεις βάλει σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Να είσαι σίγουρη πως έχεις επιλέξει ένα τηγάνι που είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα μανιτάρια σε ένα ενιαίο στρώμα.

Μόλις πάρει βράση, βάλε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά, ή έως ότου τα δεις να γίνονται καφέ και τραγανά στο κάτω μέρος. Ανακάτεψε τα μανιτάρια και μαγείρεψε μέχρι να γίνει και η άλλη πλευρά τραγανή.

Είσαι έτοιμη και τώρα μπορείς να το σερβίρεις και να διακοσμήσεις το πιάτο σου όπως θες. Αν πάλι είσαι πιο παραδοσιακή ή θες να και κάτι πιο κλασσικό στο τραπέζι σου, σου έχουμε ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με σκόρδο και λεμόνι!