Βάλε κανέλα στη νηστίσιμη πίτα με καλαμποκάλευρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Θα μοσχομυρίσει το σπίτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάλε κανέλα στη νηστίσιμη πίτα με καλαμποκάλευρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Εάν θέλεις να τους εντυπωσιάσεις όλους με τις μαγειρικές σου ικανότητες, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις λίγη κανέλα στην πεντανόστιμη νηστίσιμη πίτα με καλαμποκάλευρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που είναι τέλεια για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τώρα που είσαι στο σπίτι έχεις την ευκαιρία να μπεις στην κουζίνα και να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου. Για να το κάνεις αυτό σου έχουμε την πιο λαχταριστή συνταγή με κανέλα.

Εμείς τη βρήκαμε στο argiro.gr και σου προτείνουμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως την πεντανόστιμη τάρτα λεμόνι που έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της

Υλικά

  • 6 φλ. νερό
  • 1½ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε καρέ
  • 3 φλ. κιμά σόγιας
  • 2 φλ. βρασμένα φασόλια ή άλλο βρασμένο όσπριο
  • 1 συσκευασία ντομάτες αποφλοιωμένες ολόκληρες
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 200 γραμ. τυρί νηστίσιμο

Εκτέλεση

  • Για τη νηστίσιμη πίτα με καλαμποκάλευρο, μουλιάζουμε πρώτα τον κιμά σόγιας για 20′ σε μπόλικο νερό. Τον στύβουμε με τα χέρια και τον χρησιμοποιούμε όπως τον κιμά.
  • Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε 2 κ.γλ. αλάτι. Βροχηδόν ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει το μείγμα. Να γίνει σαν πουρές.
  • Αφού πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε να μείνει ζεστό το μείγμα μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι. Ροδίζουμε τον κιμά και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, που τις σπάμε με κουτάλα, τα φασόλια και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10′ μέχρι να πιει σχεδόν τα υγρά της η σάλτσα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε πυρίμαχο οβάλ ή τετράγωνο σκεύος.
  • Κάνουμε μια στρώση, περίπου 2 φλ. από την κρέμα καλαμποκιού, αδειάζουμε όλο τον κιμά σε μια στρώση και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ καλαμποκιού.
  • Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 ‘ μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 15’ και σερβίρουμε με σαλάτα.