Ρεβυθοσαλάτα με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τέλεια για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ρεβυθοσαλάτα με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τέλεια για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και εμείς σου βρήκαμε την πιο τέλεια συνταγή για ρεβυθοσαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το μυστικό είναι να προσθέσεις απλά λίγο λεμόνι και θα έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα που θα τους "τρελάνει" όλους μέσα στο σπίτι.

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις μιας και θα τη λατρέψουν όλοι. Γευστική και νηστίσιμη, αποτελεί το τέλειο μεσημεριανό.

Πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη ρεβυθοσαλάτα, όπως και αυτή τη vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια και λεμόνι!

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά

  • 2 φλ. ρεβύθια βρασμένα
  • 1 παντζάρι βρασμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 αβοκάντο σε καρέ
  • 1/2 φλ καθαρισμένο ρόδι
  • 2 φρ κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ μαϊντανό
  • 2 κ.σ άνηθο
  • 2 κ.σ δυόσμο
  • 1/2 φλ κινόα κόκκινη βρασμένη (ή φαγόπυρο)
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • φύλλα από σπανάκι (ή ρόκα)

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • το χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 κ.σ ξύδι από κρασί
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. μέλι η πετιμέζι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τα ρεβύθια σαλάτα, είναι ιδανικό vegan γεύμα που σας χορταίνει και φέρνει γρήγορα κορεσμό ειδικά αν κάνετε διατροφή.

Είναι και μια καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσετε περισσεύματα λαχανικών ή βρασμένων ρεβυθιών που περιμένουν στο ψυγείο. Αν έχετε ρεβύθια μαγείρεμένα από ρεβύθια σούπα, απλά στραγγίστε τα καλά και χρησιμοποιήστε τα. Λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε ανάλογα με την εποχή ή με το τι υπάρχει στο ψυγείο. Στη σαλάτα με ρεβύθια ταιριάζουν σχεδόν όλα τα λαχανικά.

  • Τα ρεβύθια σαλάτα, σηκώνουν μαρινάρισμα. Σε αυτή την περίπτωση τα φύλλα σαλάτας θα τα προσθέσετε τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρετε.
  • Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρασμένη κινόα, τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βότανα.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο. Διαφορετικά απολαύστε την αμέσως, προσθέτοντας τελευταία στιγμή τη ρόκα ή τα τρυφερά φύλλα σπανακιού. Χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα για πλήρες γεύμα η ταπεράκι στο γραφείο.
  • Μυστικά για τα πιο νόστιμα ρεβύθια σαλάτα
  • -Όταν θα μουλιάζετε ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα για να τα μαγειρέψετε την επόμενη, φροντίστε να μουλιάσετε παραπάνω ποσότητα. Αφού τα στραγγίσετε βάλτε τα σε σακουλάκια τροφίμων κι αφήστε τα στην κατάψυξη. Έτσι, ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να τα βράσετε για να φτιάξετε αυτή τη φανταστική σαλάτα με ρεβύθια, χωρίς το άγχος να μην ξεχάσετε να τα μουλιάσετε.
  • Κάθε μαγειρεμένο ρεβύθι που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι είναι ιδανικό γι αυτή τη συνταγή αρκεί να το έχετε στραγγίσει καλά.
  • Τα ρεβύθια αγαπούν πολύ τα μπαχαρικά. Μπαχαρικά που ταιριάζουν στα ρεβύθια είναι: κύμινο, κάρυ, πάπρικα.
  • Όσο για τα λαχανικά που ταιριάζουν με τα ρεβύθια, θα σας πω ότι όλα τα λαχανικά αγαπούν την ήπια γλυκιά γεύση των ρεβυθιών. Γι αυτό μη διστάσετε να κάνετε τις παραλλαγές που ταιριάζουν στην προτίμηση σας.
  • Εναλλακτικά, αντί για κινόα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαγόπυρο, πλιγούρι, κάποιο μικρό ζυμαρικό ή κους κους.