Πιάτο νούμερα 1 για την διατροφή σου - Φτιάξε σαλάτα, με ταμπουλέ, πορτοκάλι και χαλούμι

Απίστευτη συνταγή

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Πιάτο νούμερα 1 για την διατροφή σου - Φτιάξε σαλάτα, με ταμπουλέ, πορτοκάλι και χαλούμι

Πιάτο νούμερα 1 για την διατροφή σου. Φτιάξε σαλάτα, με ταμπουλέ, πορτοκάλι και χαλούμι, μια συνταγή ελαφριά και ιδανική τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό για τις ημέρες που δεν θέλεις να φας κάτι πολύ βαρύ.

Αν κάνεις διατροφή και θέλεις να προσέχεις τι τρως κατά την διάρκεια της ημέρας, τότε η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για εσένα.

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι
  • 50ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 100g κουσκούς
  • 2 ντομάτες
  • 1/3 αγγούρι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 4 ματσάκια μαϊντανό
  • 2 ματσάκια μέντας
  • 1 1/2 κσ ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια χαλούμι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι, αφαιρώντας όλο το λευκό εσωτερικό δέρμα. Κόψτε τα μεμονωμένα τμήματα με ένα κοφτερό μαχαίρι, τοποθετήστε το σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  • Τοποθετήστε το χυμό πορτοκάλι σε μια κατσαρόλα με 150 ml νερό, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, το κύμινο και το αλάτι. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε.
  • Ξεφλουδίστε και κόψτε το μισό στο σκόρδο και προσθέστε το στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κουσκούς, ξαναβάζουμε και βράζουμε για 15 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε τον στον ατμό για 10 λεπτά.
  • Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε τα αγγούρια στο μισό κατά μήκος και σβήστε όλους τους σπόρους. Ξεφλουδίστε το κόκκινο κρεμμύδι. Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κόκκινο κρεμμύδι σε μικρούς κύβους και κόβουμε το κρεμμυδάκι σε λεπτά δαχτυλίδια. Βγάλτε τα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου από. Κόψτε τα φύλλα ψιλοκομμένα, πετάξτε τα κοτσάνια. Κόψτε τα πορτοκάλια σε κομμάτια. Τοποθετήστε τα λαχανικά, τα βότανα και τα κομμάτια πορτοκαλιού σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ξεφλουδίσετε το κουσκούς και αφαιρέστε το σκόρδο. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, αφήστε το να κρυώσει.
  • Για να γίνει η σάλτσα, τοποθετήστε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο μέλι, 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1/2 κουταλιά της σούπας νερό σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε. Ανακατέψτε καλά με αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίξτε το σάλτσα πάνω από τα λαχανικά, τα βότανα και τα κομμάτια πορτοκαλιού και διπλώστε προσεκτικά στο κουσκούς. Ρίξτε μια γεύση με αλάτι και πιπέρι και βάλτε σε ένα μεγάλο πιάτο.
  • Κόψτε το χαλούμι σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το χαλούμι και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τακτοποιήστε στο κουσκούς και σερβίρετε.

Αν ωστόσο θέλετε κάτι διαφορετικό αλλά επίσης υγιεινό δείτε αυτή την συνταγή με χαλούμι και κολοκύθι.