"Θεϊκό" κοτόπουλο ταντούρι με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα τους "τρελάνεις" όλους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Η συνταγή αυτή που βρήκαμε για να φτιάξεις το πιο "θεικό" κοτόπουλο ταντούρι με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι πραγματικά μαγική και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τη χάσεις μιας και θα τους κάνεις όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Κοτόπουλο ταντούρι, ίσως η πιο διάσημη ανά τον κόσμο ινδική πικάντικη συνταγή. Το κοτόπουλο ή το κρέας tandoori, μαρινάρονται με γιαούρτι και μείγμα μπαχαρικών. Τρυφερό και ζουμερό κοτόπουλο με ινδικά αρώματα.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και πρέπει σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτές τις πεντανόστιμες σουπιές με σπανάκι.

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά:

  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
  • μπόλικο φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • σουβλιά μεταλλικά ή ξύλάκια για σουβλάκι
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. λεμόνι (χυμό)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1/2 κ.γλ. σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. καγέν
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο από 1/2 κ.γ.
  • 1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα για το ινδικό κοτόπουλο ταντούρι (tandoori). Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε από 4 ώρες έως μία νύχτα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα ή ζεσταίνουμε γκριλιέρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά.
  • Τα αραδιάζουμε σε ξύλο κοπής, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με σερβίρουμε με πίτες ψητές και πικάντικη σάλτσα ραΐτα.

κοτόπουλο ταντούρι

Φανταστική τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και ανθότυρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα τρελαθείτε με αυτή την φανταστική συνταγή για τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Έχει μέσα λιωμένη φέτα και ανθότυρο.

Πλούσια σε γεύση και υλικά που υπάρχουν όμως σε κάθε κουζίνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι φύλλο σας αρέσει. Πολύ εύκολη και αφράτη. Γίνεται σε λίγα λεπτά και καταναλώνεται το ίδιο γρήγορα.

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι
  • 500 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 500 γραμ. ανθότυρο τριμμένο
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι, αναμειγνύουμε τα τυριά σε ένα μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο. Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μείγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.
  • Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε τυριά. Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μείγμα και τα υπόλοιπα τυριά.
  • Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την πίτα. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μείγμα.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς C για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).