Σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Ελάχιστες θερμίδες

Πεντανόστιμη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Ελάχιστες θερμίδες

Σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες. Το μυστικό είναι στο πορτοκάλι για αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Από τις πιο αγαπημένες μου σαλάτες. Με τη γλύκα των πορτοκαλιών και το μανούρι να λιώνει στο στόμα... Πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε.

Υλικά Συνταγής

  • 3 μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια
  • 2 ντομάτες
  • 1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 φλ. ελιές
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1 φλ. θρυμματισμένο μανούρι

Για τη σως

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμος ψιλοκομμένο

Σαλάτα πορτοκάλι μανούρι Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

  • Για τα πορτοκάλια σαλάτα, πρώτα αφαιρούμε γύρω τη φλούδα του πορτοκαλιού παίρνοντας με το μαχαίρι όλο το λευκό. Καθαρίζουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού κόβοντας ανάμεσα στις μεμβράνες (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού).
  • Τα βάζουμε όλα στη σαλατιέρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε καρέ. Τα προσθέτουμε.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Τις ρίχνουμε στη σαλάτα. Προσθέτουμε τις ελιές και το θρυμματισμένο μανούρι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως. Τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε και μια συγκλονιστική τυρόπιτα με ανθότυρο!

Αν δεν θέλετε σαλάτα με πορτοκάλι δείτε την συνταγή για φραγκόκοτα

Φραγκόκοτα κρασάτη στο φούρνο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Το μυστικό είναι στο πορτοκάλι για αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Κρασάτη φραγκόκοτα στο φούρνο και γαρνιτούρα γέμιση για να εντυπωσιάσετε στα γιορτινά σας τραπέζια! Γεμιστή με πορτοκάλι και μυρωδικά, γίνεται το κρέας της λουκούμι, πεντανόστιμο και λαχταριστό

Υλικά Συνταγής

  • 1 φραγκόκοτα 1.300 γραμ. (ή ένα κοτόπουλο)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

  • 2 κσ. ελαιόλαδο
  • 100 γραμ. συκωτάκια πουλιών
  • 100 γραμ. κιμά χοιρινό
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο κομμένο σε καρέ
  • 10 δαμάσκηνα
  • 10 κάστανα προβρασμένα
  • 4 κσ. κονιάκ
  • 1 φλ. κρουτόν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Φραγκόκοτα κρασάτη φούρνος Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

  • Για την κρασάτη φραγκόκοτα στο φούρνο, πλένουμε πρώτα το πουλερικό και το ταμπονάρουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέσα και έξω.
  • Ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο και το θυμάρι, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο και 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και αλατοπιπερώνουμε.

  • Γεμίζουμε με το μείγμα την κοιλιά του πουλερικού. Προσθέτουμε το κομμένο πορτοκάλι. Το αλείφουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά. Το καλύπτουμε με τις φέτες μπέικον και το δένουμε. Το βάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο. Προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Ψήνουμε τη φραγκόκοτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα στους 200 °C. Αφήνουμε να ψηθεί για 30΄, περιχύνουμε με τη μισή μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 °C και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί. Σιγοψήνουμε για 20΄επιπλέον.
  • Η φραγκόκοτα είναι έτοιμη όταν τρυπάμε το μπούτι και τα υγρά που βγαίνουν είναι διάφανα. Αφήνουμε σκεπασμένο το πουλερικό για 10΄και έπειτα κόβουμε σε μερίδες.

Για τη γαρνιτούρα

  • Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και τον κιμά για 10΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να γίνει διάφανο για 10΄. Προσθέτουμε το μήλο, τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και το κονιάκ.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγα από τα υγρά του ταψιού. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10΄για να ενωθούν οι γεύσεις. Τέλος, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κρουτόν.
  • Σερβίρουμε τη φραγκόκοτα με τη γαρνιτούρα σε πιατέλα και περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.