Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Το πορτοκάλι θα το απογειώσει

Θα σας ξετρελάνει!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Το πορτοκάλι θα το απογειώσει

Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Το πορτοκάλι θα το απογειώσει αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Ολόκληρο ψητό κουνουπίδι στο φούρνο. Vegan συνταγή με ελάχιστες θερμίδες πολύ νόστιμη. Είσαι χορτοφάγος ή νηστεύεις και βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Το ψητό κουνουπίδι είναι το νέο trend στην κουζίνα των vegan ανά τον κόσμο. Δοκίμασε το!

Υλικά Συνταγής

Για το κουνουπίδι

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι καθαρισμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ νερό
  • 1 κ.σ πάστα κάρυ (ή σκόνη κάρυ)
  • 1 κ.σ πετιμέζι (ή κρέμα βαλσάμικου)
  • αλάτι

Για τη σως αβοκάντο

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο
  • ή μαϊντανό
  • λίγο αλάτι
  • το χυμό από 2 λάιμ
  • 1 κ.γλ. μέλι (ή πετιμέζι)
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο 4-5 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Για το ολόκληρο ψητό κουνουπίδι στο φούρνο, καθαρίζουμε πρώτα το κουνουπίδι και αφαιρούμε το κοτσάνι. Το βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι. Το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Στη βάση του φούρνου βάζουμε ένα ταψί με βραστό νερό για να δημιουργείται ατμός κατά το ψήσιμο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το νερό, το κάρυ, το γλυκαντικό, τον κύβο λαχανικών και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν πάστα. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται συμπληρώνουμε ανάλογα αλάτι, γλύκα ή κάρυ.
  • Γυρνάμε ανάποδα το κουνουπίδι και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην καρδιά του κουνουπιδιού. Αφήνουμε να διατρέξει όλα τα κενά ανάμεσα στις φούντες του κουνουπιδιού για να δώσει ένταση των υλικών. Μετά το αναποδογυρίζουμε και το βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο το αλείφουμε ολόγυρα με όση σάλτσα έτρεξε από το εσωτερικό του.
  • Το σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το κουνουπίδι στο φούρνο για περίπου 40′ μέχρι με ένα μαχαίρι να ελέγξουμε την καρδιά του αν μαλάκωσε αρκετά.
  • Αν σας αρέσει πολύ μαλακό, μπορείτε πριν το ψήσιμο να το βράσετε ολόκληρο για 10′ κει μετά να το αλείψετε και να το βάλετε στο φούρνο να ψηθεί.
  • Στα τελευταία 5′ ψησίματος αφαιρέστε τη λαδόκολλα κι αφήστε το να ροδίσει. Το σερβίρουμε σε πιατέλα σκέτο σαν vegan κυρίως γεύμα ή με κινόα βρασμένη, ρόδι και μαϊντανό σε ένα τραπέζι σαν πρώτο πιάτο ή εναλλακτική σαλάτα. Συνοδέψτε το οπωσδήποτε με τη σως αβοκάντο που σας έχω παρακάτω.

Για τη σως αβοκάντο

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα σαν αραιή μαγιονέζα. Προσθέτουμε λίγο νερό η χυμό πορτοκαλιού για να γίνει πιο ρευστή η σως αβοκάντο.
  • Είναι προτιμότερο η σάλτσα αβοκάντο να καταναλώνεται την ίδια ημέρα. Αν μείνει, διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες καλά σκεπασμένη. Θα χάσει όμως το καταπράσινο χρώμα της.

Κουνουπίδι ψητό Μπαρμπαρίγου πορτοκάλι

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε και μια συγκλονιστική τυρόπιτα με ανθότυρο!

Αν δεν θέλεις κουνουπίδι δοκίμασε αυτή την σαλάτα με μανούρι και πορτοκάλι

Σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες. Το μυστικό είναι στο πορτοκάλι για αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Από τις πιο αγαπημένες μου σαλάτες. Με τη γλύκα των πορτοκαλιών και το μανούρι να λιώνει στο στόμα... Πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε.

Υλικά Συνταγής

  • 3 μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια
  • 2 ντομάτες
  • 1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 φλ. ελιές
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1 φλ. θρυμματισμένο μανούρι

Για τη σως

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμος ψιλοκομμένο

Σαλάτα πορτοκάλι μανούρι Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση

  • Για τα πορτοκάλια σαλάτα, πρώτα αφαιρούμε γύρω τη φλούδα του πορτοκαλιού παίρνοντας με το μαχαίρι όλο το λευκό. Καθαρίζουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού κόβοντας ανάμεσα στις μεμβράνες (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού).
  • Τα βάζουμε όλα στη σαλατιέρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε καρέ. Τα προσθέτουμε.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Τις ρίχνουμε στη σαλάτα. Προσθέτουμε τις ελιές και το θρυμματισμένο μανούρι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως. Τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.