Έχεις δοκιμάσει Guacamole; Θα σε "ταξιδέψει" στα ουράνια αυτή η συνταγή

Η απόλυτη σος για τα γεύματα σου

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Έχεις δοκιμάσει Guacamole; Θα σε

Έχεις δοκιμάσει Guacamole; Αν όχι χάνεις, καθώς θα σε "ταξιδέψει" στα ουράνια αυτή η σος! Εμείς σας βρήκαμε εύκολη συνταγή που θα μπορέσετε να φτιάξετε πολύ γρήγορα.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει μακριά από την γεύση της Guacamole, καθώς είναι τόσο υγιεινή, απίστευτα νόστιμη, που κάνει σχεδόν οτιδήποτε αγγίζει τη γεύση καλύτερη στο λεπτό και είναι ένα βασικό κομμάτι για τα πιο Μεξικάνικα - Ισπανικά γέυματα.

Ακόμα κι αν είσαι σε καραντίνα φέτος, δεν υπάρχει λόγος να μην απολαύσετε κλασικά φαγητά με μια διαφορετική πινελιά! Η Guacamole είναι νόστιμη ειδικά με τραγανά quesadillas, ή απλά με μερικά τσιπς και λαχανικά.

Υλικά

  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι για γεύση
  • 2 ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας πιπεριά jalapeño, καυτερή
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • τσιπς

Εκτέλεση - Ο τρόπος για να φτιάξεις "ουράνιο" Guacamole

Ανακατέψτε το κόλιαντρο και το σκόρδο σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του μαχαιριού του σεφ για να τα επεξεργαστείτε σε μια λεπτή πάστα, μια πρέζα χοντρό αλάτι βοηθά αυτή τη διαδικασία. (Αν έχετε γουδί και γουδοχέρι, χρησιμοποιείστε τα).
Μεταφέρετε την πάστα σε ένα μπολ και προσθέστε το αβοκάντο. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πολτοποιήσετε το αβοκάντο σε ένα πιο λείο - αλλά ακόμα ελαφρώς χοντρό - πουρέ. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το jalapeño, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Σερβίρετε με τορτίγια ή πατατάκια. Αν πάλι είσαι του πιο κλασσικού φαγητού, τότε δες εδώ την στριφτή πίτα μήλου που θα τους ξετρελάνει όλους. Είναι σίγουρο πως θα τους συνεπάρει όλους.

Guacamole εύκολη γρήγορη συνταγή

Για να ολοκληρώσεις την καραντίνα σου, βρήκαμε και μοναδικά σοκολατένια μακαρόν

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που δοκιμάσαμε αυτή τη συνταγή για σοκολατένια μακαρόν, πάθαμε κανονικά "εθισμό" και αυτό που μπορούμε να σου πούμε αν θέλεις να τα φτιάξεις κι εσύ στο σπίτι, είναι πως το μυστικό είναι στο αμύγδαλο.

Πρόκειται για μία παραδοσιακή συνταγή η οποία έρχεται από τον 18ο αιώνα και είναι μία πολύ ευχάριστη νότα σε οποιοδήποτε από τα γεύματά σου κι αν θελήσεις να το προσθέσεις.

σοκολατένια μακαρόν με αμύγδαλο

Έτσι θα φτιάξετε τα σοκολατένια μακαρόν με αμύγδαλο

Υλικά για 20 κομμάτια

  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.γ κακάο
  • 1/2 φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ απλό αλεύρι
  • 1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 100γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βγάλτε έξω δύο δίσκους για ψήσιμο και τοποθετήστε πάνω λαδόκολλα. Για να φτιάξετε τη μερέγκα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Χτυπήστε τα ασπράδια αυγού μαζί με το αλάτι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέστε στη συνέχεια ζάχαρη, λίγο λίγο, και χτυπήστε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Βάλτε επίσης τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα παχύ.
  • Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο, το γάλα αμυγδάλου και το αλεύρι στη μερένγκα. Σιγά σιγά ανακατέψτε το μείγμα για να γίνει ενιαίο. Ρίξτε μικρή ποσότητα από τη μερένγκα πάνω στην λαδόκολλα και αφήστε χώρο ανάμεσα στα μακαρόν. Ψήστε τα για 10 λεπτά ή μέχρι να τα δείτε να γυαλίζουν και να είναι τραγανά. Μην ανοίξτε τον φούρνο όσο ψήνονται.
  • Αφήστε τα να παγώσουν στους δίσκους.
  • Για να φτιάξετε την γκανάζ, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέστε μέσα την καυτή κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μαλακό το μείγμα. Αφήστε την να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάλτε λίγη ποσότητα από τη μαρένγκα σε ένα μακαρόν και βάλτε από πάνω ακόμα ένα. Σερβίρετε τα με καφέ.