Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο με πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υγιεινά και νόστιμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο με πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο με πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.Το πορτοκάλι θα την απογειώσει αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Καραμελωμένα καρότα γλασέ με μουστάρδα και μέλι. Μια γαρνιτούρα του ονείρου! Δοκιμάστε τα ακόμα και μόνα τους, είναι γλυκά, νόστιμα και μεθυστικά.

Υλικά Συνταγής

  • 700 γραμ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα (ή ολόκληρα baby καρότα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση

  • Για τα καραμελωμένα καρότα γλασέ στο φούρνο, καθαρίζουμε πρώτα τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρα baby καρότα.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
  • Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν.
  • Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Απολαύστε τα σκέτα, ή σαν γαρνιτούρα για τα κρεατικά σας. Είναι φανταστικά!

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε και μια συγκλονιστική τυρόπιτα με ανθότυρο!

Αν πάλι δεν θέλετε καραμελωμένα καρότα δοκιμάστε αυτά τα κουλούρια με πορτοκάλι

Αφράτα κουλουράκια σμυρνέικα με αλισίβα και πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το πορτοκάλι θα την απογειώσει αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr.Παραδοσιακή πασχαλινή γεύση και όχι μόνο! Αφράτα κουλουράκια που καταναλώνονται σε χρόνο ρεκόρ!

Υλικά Συνταγής

  • 320 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο μεγάλου αυγού
  • 3/4 φλ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι (ακέρωτα)
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1/3 φλ. αλισίβα
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει (περίπου 900 γραμ.)

Για την αλισίβα

2 κ.σ. στάχτη από ξύλα
1 φλ. νερό

Εκτέλεση

Για τα αφράτα κουλουράκια σμυρνέικα με αλισίβα, ετοιμάζουμε πρώτα την αλισίβα.

Κοσκινίζουμε τη στάχτη (από ξύλα). Τη βάζουμε σε μπρίκι και προσθέτουμε το νερό. Σιγοβράζουμε για 5΄-6΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κατασταλάξει, να καθίσει η στάχτη και να κρυώσει η αλισίβα. Σουρώνουμε την αλισίβα σε φίλτρο του καφέ δύο φορές. Θα χρησιμοποιήσουμε 1/3 φλ. Η αλισίβα αφρατεύει πολύ τα κουλουράκια.

Για τη ζύμη

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε καλά για 5΄-6΄ να αφρατέψει. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί για 7΄-8΄ μέχρι να αφρατέψει καλά.

Προσθέτουμε τον κρόκο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, τη βανίλια, την αλισίβα και το κονιάκ. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε. Τμηματικά βάζουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το χέρι ή με σπάτουλα. Από την ώρα που θα σχηματιστεί η ζύμη δεν ζυμώνουμε πολύ, δεν παιδεύουμε τη ζύμη, γιατί σκληραίνουν τα κουλουράκια.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 30΄. Πλάθουμε τα κουλουράκια. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες. Αν θέλουμε τα αλείφουμε με αυγό για να γυαλίσουν και για νοστιμιά. Τα ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 25΄-30΄. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα διατηρούμε τραγανά κλεισμένα αεροστεγώς.