Συνταγή για τραγανή πίτσα με προσούτο που "λιώνει" στο στόμα

Θα σας ξετρελάνει!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Συνταγή για τραγανή πίτσα με προσούτο που

Συνταγή για τραγανή πίτσα με προσούτο που "λιώνει" στο στόμα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα την λατρέψεις, γιατί είναι ελαφριά και πάρα πολύ νόστιμη. Θα την θέλουν όλοι μέσα στο σπίτι ξανά και ξανά.

Αυτή η νόστιμη γεμιστή πίτσα με προσούτο είναι σίγουρο ότι θα σας αφήσει ικανοποιημένους, καθώς είναι άκρως γευστική.

Συστατικά ζύμης για πίτσα

  • 600g (4 φλιτζάνια) απλό αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Συστατικά για την γέμιση

  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι,
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι παπαρούνας
  • 1 σκόρδο
  • 1 αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι

Συστατικά για την πίτσα

  • 750γρ τυρί κρέμα,
  • 200γρ φέτες προσούτο
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • μισό φλιτζάνι κάπαρη,

Για πρασινάδα

  • 200 γραμμάρια ντοματίνια, στη μέση
  • 60g φύλλα ρόκα μωρού
  • Σάλτσα βαλσαμικού και ελαιολάδου

τραγανή πίτσα συνταγή

Εκτέλεση

  • Για να προετοιμάσετε τη ζύμη της πίτσας, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Φτιάξτε ένα πηγάδι στο κέντρο και προσθέστε ελαιόλαδο και νερό, ανακατεύοντας για να σχηματίσετε μια ζύμη.
  • Ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε για 1 ώρα ή έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της γέμισης σε ένα μπολ. Χρησιμοποιώντας μίξερ, κτυπήστε το τυρί κρέμα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να γίνει κρεμώδες. Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, διατηρήστε τα υπόλοιπα για αργότερα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Βγάλτε 2 μεγάλους δίσκους ψησίματος.
  • Τρυπήστε τη ζύμη προς τα κάτω, στη συνέχεια ζυμώστε ξανά και χωρίστε στη μέση. Τυλίξτε κάθε ζύμη σε περίπου 35 εκατοστά γύρους.
  • Χρησιμοποιώντας τα 2/3 του μείγματος τυριού, κουτάλι κουταλιού 3 εκατοστά από την άκρη και διπλώστε τη ζύμη για να μείνει η γέμιση. Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο 1/3 για να απλώσετε στη βάση της πίτσας. Τελειώστε τις πίτσες με προσούτο και μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές. Στολίστε φύλλα βασιλικού και κάπαρη. Εάν θέλετε, ρίξτε μαζί ντοματίνια, ρόκα φύλλα και σάλτσα.

Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτή την συνταγή για γλυκό ψυγείου.