Μακαρόνια με 4 τυριά - Εύκολη και γρήγορη συνταγή που λιώνει στο στόμα

Θα πάθετε την πλάκα σας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μακαρόνια με 4 τυριά - Εύκολη και γρήγορη συνταγή που λιώνει στο στόμα

Αυτή η συνταγή με μακαρόνια με 4 τυριά είναι ότι πιο εύκολο και γρήγορο μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας για αν φάνε τα παιδιά σας! Λιώνει στο στόμα!

Εννοείται πως είναι ακόμα μια συνταγή από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και παρακάτω θα βρείτε τόσο τα υλικά που θα χρειαστείτε αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να την πετύχετε.

Υλικά Συνταγής

  • 1½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3/4 φλ. ροκφόρ θρυμματισμένο
  • 3/4 φλ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 3/4 φλ. γραβιέρα
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμ. πολύχρωμες ταλιατέλες

Εκτέλεση για τη συνταγή με μακαρόνια και 4 τυριά

  • Για τα μακαρόνια με 4 τυριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταλιατέλες, ριγκατόνι, πένες και όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει.
  • Για τη σάλτσα 4 τυριά
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και το σκόρδο. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες στα πλάγια (πριν φουσκώσει), αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε στην κρέμα τα 4 τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και τρίβουμε πιπέρι. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά (προσοχή να μη βράσει).
  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τόσο χρόνο όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών. Τα στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη ζεστή σάλτσα 4 τυριά, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.

Κι αν θέλετε να το συνοδεύσετε με κάτι γλυκό φτιάξτε αυτό το τέλειο κέικ με πορτοκάλι και κανέλα! Είναι και διαιτητικό

Αξεπέραστη συνταγή: Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όλοι έχουμε στη γευστική μας μνήμη καταχωρημένα τα σπιτικά μακαρόνια με κιμά! Αγαπημένο φαγητό με αρώματα μαμάς και σπιτιού, σε μια παραλλαγή με κονιάκ και κανέλα, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που πάει αυτό το πιάτο σε άλλο επίπεδο.

Την συνταγή την βρήκαμε, φυσικά, στο argiro.gr και παρακάτω έχουμε αναλυτικά τα υλικά, τα βήματα αλλά και τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να σου πετυχαίνει πάντα ο κιμάς.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά περασμένο 1 φορά στην μηχανή
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σπασμένες σκ. σκόρδο
  • 2 μέτρια καρότα ψιλοτριμμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 2 συσκευασίες ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια στο χυμό τους
  • 2 ½ φλ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
  • 1-2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1-2 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ½ πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 5
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μπόλικο κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8′ σε δυνατή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια τον κιμά, γιατί αντί να ροδίσει θα αρχίσει να βράζει μέσα στα υγρά του.
  2. Τραβάμε κι ανοίγουμε το κέντρο του κιμά με κουτάλα σαν να κάνουμε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο του. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα σπασμένα σκόρδα και το τριμμένο καρότο.
  3. Σοτάρουμε τα λαχανικά εκτός του μαϊντανού για περίπου 3′-4′ να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν καθόλου χρώμα τα κρεμμύδια.
  4. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2′ μέχρι να βγάλει το έντονο άρωμά του.
  5. Σβήνουμε με κονιάκ για πολλή νοστιμιά.
  6. Συνεχίζοντας, πάντα σε δυνατή φωτιά, σβήνουμε τα υλικά με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ και φυλακίζουμε τα μαγικά αρώματα του. Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες είτε ζουλώντας με τα χέρια είτε ψιλοκόβοντάς τις και τις προσθέτουμε στον κιμά.
  7. Προσθέτουμε το νερό ή το ζεστό ζωμό και μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα με λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο, που σφραγίζει στα χείλη της κατσαρόλας και καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα κιμά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα.
  8. Στο τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και τα κλωνάρια μαϊντανού. Προαιρετικά, αν θέλουμε 1 πρέζα ζάχαρη. Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20′ μέχρι να μελώσει η σάλτσα κιμά, να δέσει σωστά κι ο κιμάς και να γίνει πολύ τρυφερός και μαλακός. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι.