Γεμιστές ντομάτες σε 5 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε 1 πρέζα κανέλα και θα πάθεις πλάκα
Συγκλονιστική συνταγή για το καλοκαίρι

Μια άπιαστη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε γεμιστές ντομάτες μέσα σε 5 λεπτά και βάζοντας μια πρέζα κανέλα θα πάθετε σίγουρα πλάκα.
Η εποχή της ντομάτας έφτασε και τώρα είναι η ευκαιρία σου να φτιάξεις τα πιο ωραία γεμιστά ακολουθώντας την top συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έχουμε παρακάτω!
Υλικά Συνταγής
- 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
- 5 πιπεριές
- 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
- 10 κ.σ. ρύζι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Για αυτά τα εύκολα και γρήγορα γεμιστά με ρύζι, ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας.
- Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
- Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά με ρύζι
- Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
- Τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
- Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
- Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
- Σκεπάζουμε με καπάκι.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.
Και για το κλείσιμο του γεύματό σου φτιάξε αυτό το κέικ σοκολάτας και θα μας θυμηθείς!
Βάλε στα γεμιστά της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κανέλα - Πολίτικο trick
Το χαρακτηριστικό άρωμα της πολίτικης κουζίνας, η κανέλα, μπαίνει προαιρετικά στα γεμιστά και σε ελάχιστη ποσότητα. Αν σας αρέσει, προσθέστε την στη γέμιση - 1,2 πρέζες αρκούν - έχοντας κατά νου ότι στο τελικό πιάτο θα πρέπει να είναι οριακά ανιχνεύσιμη.