Γεμιστές ντομάτες σε 5 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε 1 πρέζα κανέλα και θα πάθεις πλάκα

Συγκλονιστική συνταγή για το καλοκαίρι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γεμιστές ντομάτες σε 5 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε 1 πρέζα κανέλα και θα πάθεις πλάκα

Μια άπιαστη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε γεμιστές ντομάτες μέσα σε 5 λεπτά και βάζοντας μια πρέζα κανέλα θα πάθετε σίγουρα πλάκα.

Η εποχή της ντομάτας έφτασε και τώρα είναι η ευκαιρία σου να φτιάξεις τα πιο ωραία γεμιστά ακολουθώντας την top συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έχουμε παρακάτω!

Υλικά Συνταγής

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 10 κ.σ. ρύζι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για αυτά τα εύκολα και γρήγορα γεμιστά με ρύζι, ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας.
  • Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
  • Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.

Φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά με ρύζι

  • Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
  • Τα βάζουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
  • Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  • Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.

Και για το κλείσιμο του γεύματό σου φτιάξε αυτό το κέικ σοκολάτας και θα μας θυμηθείς!

Βάλε στα γεμιστά της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κανέλα - Πολίτικο trick

Το χαρακτηριστικό άρωμα της πολίτικης κουζίνας, η κανέλα, μπαίνει προαιρετικά στα γεμιστά και σε ελάχιστη ποσότητα. Αν σας αρέσει, προσθέστε την στη γέμιση - 1,2 πρέζες αρκούν - έχοντας κατά νου ότι στο τελικό πιάτο θα πρέπει να είναι οριακά ανιχνεύσιμη.