Το πιο κολασμένο σοκολατένιο κέικ - "Λιώνει" στο στόμα

Θα το θες τώρα

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Το πιο κολασμένο σοκολατένιο κέικ -

Συνταγή για το πιο κολασμένο σοκολατένιο κέικ που "λιώνει" στο στόμα. Θα το φτιάξετε και θα σας ξετρελάνει, καθώς είναι γλυκό, με όμορφη διακόσμηση και θα αρέσει και σαν εικόνα, αλλά και σαν γεύση καθώς ξεχωρίζει.

Το πιο γλυκό κέικ σοκολάτας. Απλό και νόστιμο, αυτό το πλούσιο κέικ σερβίρεται τέλεια με το απογευματινό τσάι ή ως επιδόρπιο με μερικά φρέσκα μούρα και κρέμα.

Υλικά

  • 260 g αμυγδάλου
  • 115 γρ. Ζάχαρης
  • 120 g άχνη ζάχαρη
  • 120 g ολόκληρα αυγά
  • 320 g κρόκους αυγού
  • 100 ml φυτικού ελαίου (31/2 fl oz)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 g σκόνη κακάου, κοσκινισμένη
  • πρέζα μπέικιν πάουντερ
  • 140 gαλατισμένο βούτυρο
  • 180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

σοκολατένιο κέικ συνταγή

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C .

Προετοιμάστε ένα ταψί βάλτε το αμύγδαλο και τις ζάχαρες στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ και χτυπήστε καλά σε χαμηλή ταχύτητα για να τα κάνετε ένα.

Προσθέστε σταδιακά ολόκληρα τα αυγά και τους κρόκους αυγού, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε αργά το φυτικό λάδι, ακολουθούμενο από το αλάτι, βάλτε απαλά την κοσκινισμένη σκόνη κακάο και τη σκόνη ψησίματος μέχρι να συνδυαστούν.

Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί σε ένα διπλό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.Προσθέστε το μείγμα βουτύρου και σοκολάτας στο κτύπημα του κέικ και ανακατέψτε μαζί με το χέρι μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και αδειάστε ελαφρώς το κέντρο με ένα κουτάλι. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Για να ελέγξετε εάν είναι έτοιμο, τοποθετήστε ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο του κέικ - θα πρέπει να βγει λίγο κολλώδες ακριβώς στο κέντρο.Ωστόσο αν δεν είσαι fan των γλυκών και προτιμάς την πίτσα, σου έχουμε την συνταγή για την πιο ζουμερή και τραγανή πίτσα με προσούτο που θα σε ξετρελάνει.

Επικάλυψη σοκολάτας ganache

110 μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
80 ml κρέμας
10 ml λικέρ πορτοκαλιού (προαιρετικό)

Για να φτιάξετε τη σοκολάτα ganache, βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Βάζουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε. Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα, χτυπώντας ελαφρά μέχρι να συνδυαστεί και η σοκολάτα έχει λιώσει. Προσθέστε το πορτοκαλί λικέρ και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να συνδυαστεί.

Γαρνιτούρα

μικρό κομμάτι σοκολάτας γάλακτος
λουλούδια λεβάντας

Για να προετοιμάσετε τη γαρνιτούρα, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι, ξύστε τη σοκολάτα και αφήστε την στην άκρη. Διαλέξτε το κέντρο του λουλουδιού λεβάντας για διακόσμηση.

Για να φτιάξετε το κέικ, μόλις κρυώσει αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος. Απλώστε την σοκολάτα ganache στην κορυφή με το μαχαίρι Τοποθετήστε τα μεμονωμένα ξύσματα σοκολάτας γύρω από την άκρη της κορυφής του κέικ και τοποθετήστε τα λουλούδια λεβάντας πάνω από τα ξύσματα.