Λαχταριστή τυρόπιτα με κανταΐφι από την Μαρία Εκμεκτσίογλου - Η φέτα λιώνει στο στόμα

Έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Λαχταριστή τυρόπιτα με κανταΐφι από την Μαρία Εκμεκτσίογλου - Η φέτα λιώνει στο στόμα

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια απίστευτη και λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα με κανταΐφι από τα χεράκια της Μαρίας Εκμεκτσίογλου. Η φέτα θα λιώνει στο στόμα και οι καλεσμένοι σας θα λιώνουν με την σειρά τους για να τους αποκαλύψετε την συνταγή!

Είναι εύκολη, γρήγορη και με λίγα μόνο υλικά! Δείτε παρακάτω τα υλικά που πρέπει να έχετε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την φτιάξετε κι εσείς.

ΥΛΙΚΑ:

  • 8 αβγά
  • 300γρ. φέτα
  • 2 φλιτζάνια του καφέ τουλουμοτύρι
  • 300 γρ. μυζήθρα
  • 4 κλωνάρια άνηθο
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κιλό κανταΐφι
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 2 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο μοσχοκάρυδο και μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ανακατεύετε 2 αβγά, τη φέτα, το τουλουμοτύρι, τη μυζήθρα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ένα βουτυρωμένο ταψί.
  • Τοποθετείτε το μισό κανταΐφι στο ταψί.
  • Απλώνετε το μείγμα τυριών και το σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
  • Χτυπάτε σε άλλο σκεύος τα 6 αβγά. Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Περιχύνετε με το μείγμα αυτό την επιφάνεια του κανταϊφιού.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180ο και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.

Αν θες και κάτι σε γλυκό μην παραλείψεις να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το υπέροχο κείκ!

Θεϊκή τυρόπιτα Περέκ με λιωμένη φέτα και χωριάτικο φύλλο

εύκολες και γρήγορες συνταγές για τυρόπιτα

Μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες τυρόπιτες με τραγανό χωριάτικο φύλλο και γέμιση με φέτα που λιώνει και ξεμυαλίζει! Μια θεϊκή συνταγή

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει τον τρόπο παρακάτω!

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γραμ. φέτα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Για την τυρόπιτα περέκ στο τηγάνι, ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο του τηγανιού. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε για 10′ στους 160 βαθμούς C να στεγνώσουν.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγες σταγόνες νερό. Ξεκινάεμ και κάνουμε στρώσεις στο τηγάνι, φύλλο-φέτα-φύλλο-φέτα-φύλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φύλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα φέτας.
  • Ροδίζουμε την πίτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
  • Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψί και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φύλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν. Αναποδογυριζουμε να στεγνώσουν κι απο την αλλη πλευρά.