Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θα σε... κολάσει το κέικ λεμόνι που "λιώνει" στο στόμα

Η συνταγή που χρειάζεσαι!

Θα σε... κολάσει το κέικ λεμόνι που
ΓΛΥΚΕΣ 26.05.2020 13:00
Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Είναι σίγουρο, πως αν επιχειρήσεις να φτιάξεις αυτό το αφράτο κέικ λεμόνι, θα σε "κολάσει" και εσένα, μιας και πρόκειται για μία πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι και παράλληλα, πολύ εύκολη για να την ετοιμάσεις μέσα σε λίγη ώρα!

Το μεγάλο μυστικό αυτού του κέικ, είναι ότι δεν έχει μέσα καθόλου βούτυρο. Η συνταγή περιλαμβάνει μόνο λάδι και αυγά. Πρόσεξε μόνο! Πριν ξεκινήσεις πρέπει να έχεις έτοιμα όλα τα υλικά για να τα ρίξεις αμέσως, από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις το «χτύπημα» με το μίξερ.

Αν είσαι φαν του λεμονιού, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με λεμόνι. Σου έχουμε εδώ τη συνταγή.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το κέικ λεμόνι που θα σε "κολάσει"

Για 12 μερίδες:

  • 2¼ φλιτζάνια αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1¼ φλ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά baking powder
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 5 μεγάλοι κρόκοι αυγού
  • ¾ φλιτζάνια κρύο νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 8 ασπράδια αυγού
  • ½ κουταλάκι κρέμα ταρτάρ

Κέικ λεμόνι συνταγή

Για το γλάσο λεμονιού

  • 50g βούτυρο
  • 2 φλ κρυσταλλική ζάψαρη
  • 1 με 2 κουταλάκια φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 λεμόνι
  • 1/8 αλάτι
  • 1 κουταλάκι βανίλια

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  • Ενώστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Χτυπήστε τους κρόκους αυγού, με το νερό, το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια, σε ένα μεγάλο μπολ. Με ένα μίξερ χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μαλακά για 5 λεπτά. Προσθέστε τα στεγνά υλικά και χτυπήστε τα.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια αυγού με την κρέμα ταρτάρ σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν αφρός. Σιγά σιγά προσθέστε κρυσταλλική ζάχαρη και βάλτε το στο δυνατό, Προσέξτε να μην στεγνώσει.
  • Ρίξτε λίγο βούτυρο στη φόρμα και ψήστε το μείγμα στον προθερμασμένο φούρνο για 55 με 60 λεπτά. Αφαιρέστε το κέικ και αφήστε να παγώσει για περίπου 1 ώρα.
  • Για να φτιάξετε το γλάσο λεμονιού, λιώστε το βούτυρο σε μία μπεν μαρί. Ανακατέψτε το με την κρυσταλλική ζάχαρη, το λεμόνι και το αλάτι. Βάλτε το μείγμα ξανά στην φωτιά και αφήστε το να μεγειρευτεί, μέχρι να αρχίσει να λάμπει. Θα σας πάρει περίπου 5 λεπτά, ωστόσο θα πρέπει να το ανακατεύετε διαρκώς.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Εθισμός» με τη ροζ λεμονάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Βάλε λίγο λεμόνι στο παστέλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και θα πάθεις πλάκα

Share