Ζουμερό παστίτσιο από την Μαρία Εκμεκτσίογλου με τριμμένη ντομάτα και ελάχιστη κανέλα

"Λιώνει" στο στόμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζουμερό παστίτσιο από την Μαρία Εκμεκτσίογλου με τριμμένη ντομάτα και ελάχιστη κανέλα

Θέλετε μια εύκολη και ζουμερή συνταγή για παστίτσιο; Αυτή της Μαρίας Εκμεκτσίογλου με την τριμμένη ντομάτα και την ελάχιστη κανέλα θα σας αφήσει άφωνους.

Είναι η πιο γευστική συνταγή που έχουμε δοκιμάσει και παρακάτω θα βρείτε όλα τα υλικά και τα βήματα για να την εκτελέσετε κι εσείς σπίτι σας.

Υλικά για τη συνταγή

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 600 γρ. κιμά
  • 4 ντοματούλες
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Ελάχιστη κανέλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • Ελάχιστο αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 250 γρ. τριμμένο κασέρι

Κι αν λατρεύετε τις συνταγές της Μαρίας Εκμεκτσίογλου δείτε εδώ μια τρομερή για τυρόπιτα με κανταΐφι

Εκτέλεση για την ζουμερή συνταγή παστίτσιου της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

  • Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα σουρώνετε. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το καρότο.
  • Ρίχνετε τον κιμά και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Βάζετε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύετε.
  • Για να φτιάξετε την μπεσαμέλ, καβουρδίζετε το αλεύρι στο βούτυρο. Ρίχνετε το γάλα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κασέρι (κατά προτίμηση τελευταίο) και ανακατεύετε.
  • Στρώνετε τα μισά μακαρόνια σε λαδωμένο ταψί. Απλώνετε πάνω τους το μείγμα του κιμά. Στη συνέχεια απλώνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα καλύπτετε με μια στρώση μπεσαμελ.
  • Ψήνετε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά.

Μυστικά για τέλειο παστίτσιο

εύκολες συνταγές για παστίτσιο

  • Πάντα βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία τους.
  • Ποτέ δεν ξεπλένουμε τα βρασμένα μακαρόνια κάτω από τρεχούμενο νερό. Πρέπει όμως να τα στραγγίσουμε πολύ καλά, γιατί κρατάνε νερό μέσα στην τρύπα και θα μας το βγάλουν μετά μέσα στο ταψί.
  • Αφού στραγγίσουμε καλά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά για να λιώσει με τη ζέστη των μακαρονιών.
  • Αυτό που κάνει τη διαφορά στο τρεμουλιαστό παστίτσιο είναι ότι μπεσαμέλ, κιμάς και μακαρόνια, μπλέκονται όλα μαγικά σε στρώσεις που κολάζουν και δημιουργούν απίστευτη υφή στο φαγητό. Γι αυτό, βάλτε τα μισά μακαρόνια στο ταψί, στρώνοντάς τα ομοιόμορφα και περιχύστε τα με μια γενναία κουτάλα κρέμα μπεσαμέλ απαλά ανακατεύοντας να πάει παντού. Ρίξτε μια κουτάλα μπεσαμέλ και μέσα στην σάλτσα κιμά. Έτσι η απλή σάλτσα κιμά, θα αποκτήσει βελούδινη υφή και μοναδική γεύση.
  • Μεγάλο μου μυστικό για αφράτο παστίτσιο είναι ακριβώς αυτή η ελαφριά, αέρινη και κρεμένια μπεσαμέλ. Αχ αυτή η κρεμένια μπεσαμέλ! Όπου κι αν μπει, απογειώνει την υφή του φαγητού. Μην αλλάξετε τίποτα από τη συνταγή!