Μεζές για μερακλήδες από την Μαρία Εκμεκτσίογλου - Μοναδική μελιτζανοσαλάτα με λεμόνι

Θα τους αφήσεις όλους με το στόμα ανοιχτό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μεζές για μερακλήδες από την Μαρία Εκμεκτσίογλου - Μοναδική μελιτζανοσαλάτα με λεμόνι

Απίστευτος μεζές για μερακλήδες από τα χεράκια της Μαρίας Εκμεκτσίογλου! Φτιάξε μέσα σε λίγα λεπτά αυτή την μοναδική μελιτζανοσαλάτα με λεμόνι.

Την συνταγή την βρήκαμε στο mariaekmektsioglou.com και παρακάτω σου αποκαλύπτουμε τα υλικά και τα βήματα για να το κάνεις κι εσύ εύκολα και γρήγορα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 3 κ.σ.ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Τις βάζουμε σε μικρό ταψί και τις ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο ή στο γκρίλ στους 180C μέχρι να μαυρίσει εξωτερικά ο φλοιός τους, για περίπου 15 λεπτά.
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μελιτζάνες με πιρούνι, προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο.
  • Αλάτι και το χυμό λεμονιού.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Κι αν θέλετε κάτι γλυκό μπορείτε να φτιάξετε αυτό το τέλειο με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα!

Λαχταριστή τυρόπιτα με κανταΐφι από την Μαρία Εκμεκτσίογλου - Η φέτα λιώνει στο στόμα

Μαρία Εκμεκτσίογλου συνταγές

ΥΛΙΚΑ:

  • 8 αβγά
  • 300γρ. φέτα
  • 2 φλιτζάνια του καφέ τουλουμοτύρι
  • 300 γρ. μυζήθρα
  • 4 κλωνάρια άνηθο
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κιλό κανταΐφι
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 2 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο μοσχοκάρυδο και μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ανακατεύετε 2 αβγά, τη φέτα, το τουλουμοτύρι, τη μυζήθρα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ένα βουτυρωμένο ταψί.
  • Τοποθετείτε το μισό κανταΐφι στο ταψί.
  • Απλώνετε το μείγμα τυριών και το σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
  • Χτυπάτε σε άλλο σκεύος τα 6 αβγά. Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Περιχύνετε με το μείγμα αυτό την επιφάνεια του κανταϊφιού.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180ο και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.