Πάρε κόκκινα βατόμουρα και λευκή σοκολάτα και θα κάνεις το πιο κολασμένο γλυκό ψυγείου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάρε κόκκινα βατόμουρα και λευκή σοκολάτα και θα κάνεις το πιο κολασμένο γλυκό ψυγείου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου προτείνει το πιο κολασμένο και γρήγορο γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι! Το μόνο που χρειάζεται σίγουρα να πάρεις είναι κόκκινα βατόμουρα και λευκή σοκολάτα!

Θα πάθεις σίγουρα την πλάκα σου κι εσύ και οι καλεσμένοι σου με αυτό το κρεμένιο γλυκό!

Υλικά Συνταγής

  • 150 γραμ. κουβερτούρα 54% κακάο
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 500 γραμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
  • κόκκινα βατόμουρα
  • 100 γραμ. σοκολάτα λευκή

Εκτέλεση

  • Για αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο πυρέξ.

Για τη σοκολατένια βάση

  • Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.
  • Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.
  • Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος.
  • Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση.
  • Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Κι αν γενικά σου αρέσουν τα γλυκά με τα φρούτα δοκίμασε κι αυτό που έχει καρπούζι!

Γλυκό ψυγείου... κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με σοκολάτα και μπισκότα

Εύκολα γλυκά ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για τη βάση

  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 8 κσ. κακάο (160 γραμ.)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης (225 γραμ)
  • 2-4 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Για την κρέμα σοκολάτα-βανίλια

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. ζάχαρη (220 γραμ.)
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες (160 γραμ.)
  • 2 βανίλιες
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή ψιλοκομμένη

Για το στήσιμο του γλυκού

  • 4 κ.σ. γάλα κρύο
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • μπόλικη τρούφα σοκολάτα
  • 1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ
  • Προαιρετικά σαντιγί

Η εκτέλεση του γλυκού ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια-σοκολάτα

  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα που κρατήσαμε. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα ή κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
  • Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την ισομοιράζουμε σε δύο μπολ. Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Φτιάχνουμε το μωσαϊκό για βάση

  • Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα. Αδειάζουμε το μωσαϊκό απλώνοντάς το σαν βάση σε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ.
  • Ρίχνουμε πάνω στο μωσαϊκό, σε μια στρώση, την κρέμα βανίλια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλια. Ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.
  • Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτα. Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτα. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Προαιρετικά, πριν το σερβίρουμε, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.