Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απολαυστικό και δροσερό γλυκό ψυγείου με καρπούζι

Έχει απίστευτη γεύση!

Απολαυστικό και δροσερό γλυκό ψυγείου με καρπούζι
ΓΛΥΚΕΣ 26.05.2020 07:37
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Αυτό το γλυκό ψυγείου με γεύση καρπούζι είναι απολαυστικό και δροσερό. Για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού είναι ότι πρέπει, ειδικά αν το καρπούζι που έχετε στο σπίτι σας είναι μεγάλο και δεν πρόκειται να το φάτε όλο.

Η παρακάτω συνταγή έχει χρόνο προετοιμασίας 30', χρόνο μαγειρέματος 45' και θα είναι έτοιμο μέσα σε 1 ώρα και ένα τέταρτο. Αφήστε το στο ψυγείο 5 ώρες για να κρυώσει και μετά σερβίρετε.

Αυτά είναι τα υλικά για το γλυκό ψυγείου καρπούζι

Για τη βάση

  • 800γρ. ψίχα καρπουζιού χωρίς σπόρια
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 3 κουτ. σούπας μέλι ελαφρώς αραιωμένο με λίγο νερό

Για το ζελέ

  • 600ml χυμό καρπουζιού
  • 6 φύλλα ζελατίνης (12 γρ.)
  • 120γρ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γρεναδίνη ή 2 σφηνάκια σιρόπι τριαντάφυλλου

Διαδικασία

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πολτοποιείτε στο μούλτι τη ψίχα από το καρπούζι. Τη μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
  • Λαδώνετε το ταψάκι και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα του σουσαμιού. Στρώνετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από τη φωτιά την περιχύνετε με μέλι και την αφήνετε να κρυώσει.
  • Για να φτιάξετε το χυμό καρπουζιού πολτοποιείτε το καρπούζι και το στραγγίζετε σε σουρωτήρι για να πάρετε μόνο το χυμό του. Προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το καρπουζοχυμό να δέσει πάνω σε σιγανή φωτιά.
  • Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα στραγγίζετε καλά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά το δεμένο καρπουζοχυμό με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα μαλακωμένα και στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης, όπως και τη γρεναδίνη ή το σιρόπι τριαντάφυλλου και ανακατεύετε καλά. Περιμένετε να κρυώσει λίγο το μίγμα και το αδειάζετε πάνω από τη χλιαρή καρπουζόπιτα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι και παγώνετε το γλυκό στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος το κόβετε σε κομμάτια.

Αν δεν είστε φαν του καρπουζιού, απίστευτα δροσερό είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου με κεράσια

Ονειρικό και άκρως δροσερό είναι αυτό το γλυκό ψυγείου με κύριο υλικό τα κεράσια. Είναι πολύ ελαφρύ, χωρίς ζάχαρη, αλλά και χωρίς... τύψεις. Θα είναι έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά και τη συνταγή θα τη βρεις στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 10 μερίδες για να την απολαύσετε με την οικογένεια σας ή και φίλους.

Υλικά Συνταγής - Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη γέμιση

  • 750 γραμ. μασκαρπόνε
  • 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
  • 100 γραμ. στέβια

Για το γαρνίρισμα

  • φύλλα μέντας
  • 300 γραμ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες, μούρα, βατόμουρα)
  • λίγη στέβια

Δροσερό γλυκό ψυγείου συνταγή

Εκτέλεση

  • Για το cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη, θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα. Το παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ. Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου. Στρώνουμε την επιφάνεια. Το παγώνουμε για 2 ώρες.
  • Για να σερβίρουμε, λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την στέβια.
  • Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας. Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων.

Αν ωστόσο, δεν είσαι λάτρης των φρούτων σου έχουμε και ένα απίστευτο γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα. Στο στόμα σκάνε σαν... «βόμβα» οι γεύσεις του. Δείτε την συνταγή εδώ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμόνι - Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο... τραπέζι σας

Γλυκό ψυγείου... κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με σοκολάτα και μπισκότα

Share