Γλυκό ψυγείου με κρέμες και μπισκότα - Εύκολο και γρήγορο

Λιώνει στο στόμα

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Γλυκό ψυγείου με κρέμες και μπισκότα - Εύκολο και γρήγορο

Γλυκό ψυγείου με κρέμες και μπισκότα, είναι εύκολο και γρήγορο. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου, με μπισκότα πτι μπερ και κρέμες! Αν θέλετε μπορείτε στο μπωλ με το γάλα που θα βουτάτε τα μπισκότα να βραχούν, να προσθέσετε και λίγο κονιάκ για το άρωμα.

Υλικά

  • 1 (ή 1,5) κουτί πτι μπερ (ανάλογα με το πόσο μεγάλο θέλετε να βγει)
  • 1 κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 κρέμα άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • 1.300 ml γάλα
  • ζάχαρη
  • κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Παρασκευάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την πρώτη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες στο φακελάκι. Θα χρειαστούμε το περιεχόμενο από το φακελάκι γάλα και ζάχαρη. Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι φτιάχνουμε και την δεύτερη κρέμα.
  • Σε ένα γυάλινο μπωλ ή σε ένα τσέρκι (ό,τι θέλετε), τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα πτι μπερ αφού τα βουτήξουμε ελάχιστα στο γάλα.
  • Απλώνουμε τη πρώτη κρέμα, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.
  • Απλώνουμε την δεύτερη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 40-45 λεπτά περίπου..
  • Σπάμε από πάνω τα μπισκότα και ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ακόμα μέχρι να σφίξουν οι κρέμες. Καλή όρεξη!

Έχουμε ωστόσο και μοναδική συνταγή με αυτό το κέικ σοκολάτας! Φτιάξε το και θα μας θυμηθείς!

Aν δεν θέλετε γλυκό ψυγείου με κρέμες δοκιμάστε γιαουρτοζελέ ψυγείου με άρωμα σοκολάτα

Δροσερό γιαουρτοζελέ ψυγείου με άρωμα σοκολάτα που λιώνει στο στόμα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Ιδού λοιπόν μια νέα ιδέα για δροσερό γλυκάκι ψυγείου εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και -προ πάντων- "αθώο".

Υλικά

  • 1 φακελάκι ζελέ λάιτ (14 γρ.) φράουλα ή μπανάνα
  • 300+ 300 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. στέβια ή μέλι (προαιρετικά)
  • Φράουλες ή μπανάνες ψιλοκομένες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κακάο με 300 γρ. νερό.
  • Μόλις βράσει το ρίχνουμε σε μπωλ και προσθέτουμε το ζελέ της επιλογής μας (κάποιο άρωμα που να "δένει" ωραία με τους σοκολατένιους τόνους του κακάο όπως η φράουλα ή η μπανάνα).
  • Προσθέτουμε, αν βάλουμε τελικά, τη στέβια ή το μέλι και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν όλα καλά.
  • Ρίχνουμε 300 γρ. κρύο νερό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί με το "σοκολατένιο" ζελέ (ίσως χρειαστεί λίγο χτύπημα με το μίξερ χειρός -για δευτερόλεπτα- γιατί έχει κρυώσει ήδη το μίγμα μας με την προσθήκη του κρύου νερού και του γιαουρτιού και μπορεί να μη διαλύεται καλά το γιαούρτι).
  • Αν θέλουμε, τέλος, ρίχνουμε και τα φρουτάκια μας και δρόμο για το ψυγείο! Χρειάζεται τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο αλλά στο τέλος μας αποζημιώνει!